Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛουκάς Κατσαρός: Με τη συνεργασία θα πετύχουμε έναν καλύτερο τουρισμό
Νομαρχία Λάρισας

Λουκάς Κατσαρός: Με τη συνεργασία θα πετύχουμε έναν καλύτερο τουρισμό

Σε κοινή προσπάθεια για να βελτιωθεί η ποιότητα του τουρισμού στα παράλια, κάλεσε χτες ο νομάρχης Λάρισας, κ. Λουκάς Κατσαρός, τους τουριστικούς επαγγελματίες της περιοχής, με τους οποίους συναντήθηκετη Δευτέρα […]

Σε κοινή προσπάθεια για να βελτιωθεί η ποιότητα του τουρισμού στα παράλια, κάλεσε χτες ο νομάρχης Λάρισας, κ. Λουκάς Κατσαρός, τους τουριστικούς επαγγελματίες της περιοχής, με τους οποίους συναντήθηκε<...>τη Δευτέρα στον Αγιόκαμπο.

«Η Νομαρχία Λάρισας κάνει μεγάλη προσπάθεια να αξιοποιήσει τα παράλια του νομού μας επιδιώκοντας έναν τουρισμό ποιότητας. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συμβάλλετε και εσείς παρέχοντας άριστες υπηρεσίες στους επισκέπτες μας, αλλά και συμβάλλοντας στην προσπάθεια ελέγχου της ηχορύπανσης», είπε χαρακτηριστικά.

Με την πρωτοβουλία αυτή ο νομάρχης θέλησε να εγκαινιάσει ένα νέο διάλογο με τους τουριστικούς επαγγελματίες, θεωρώντας ότι μέσω αυτού θα βρεθούν λύσεις σε πολλά από τα προβλήματα που δημιουργούνται, ειδικά στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

«Βλέπετε τι προσπάθειες κάνουμε σα Νομαρχία», είπε ο κ. Κατσαρός, τονίζοντας: “Βελτιώνουμε τις οδικές υποδομές, κάνουμε αναπλάσεις, προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη. Και όλα αυτά τα κάνουμε για να προσελκύσουμε κόσμο και να στηρίξουμε εσάς, τις παραλιακές επιχειρήσεις. Αλλά σήμερα, πρέπει να καταλάβουμε – και πρώτοι εσείς- ότι το παιχνίδι παίζεται στην ποιότητα. Και ποιότητα δεν είναι η αναρχία και η ηχορύπανση. Ο τουρισμός μας πάει καλά, αλλά πρέπει να κοιτάμε και στο μέλλον».

Τόσο ο κ. Κατσαρός, όσο και ο αρμόδιος αντινομάρχης κ. Γ. Φακής τόνισαν ότι η Νομαρχία στηρίζει τους επαγγελματίες στα παράλια, αλλά προειδοποίησε ότι τα μέτρα για να ελεγχθούν οι πάσης φύσεως πηγές ηχορύπανσης θα ενταθούν. Χαρακτηρίζοντας δίκαια τα παράπονα του κόσμου πάνω σ’ αυτό το θέμα, ο νομάρχης είπε: «Υπάρχουν πάρα πολλές διαμαρτυρίες από τον κόσμο και έχουν δίκαιο. Και εγώ ο ίδιος διαπίστωσα ότι ορισμένοι δεν τηρούν το ωράριο κοινής ησυχίας. Στον εισαγγελέα οι αναφορές είναι ήδη πολλές. Τα αστυνομικά μέτρα δεν είναι λύση. Πρέπει εσείς πρώτοι να βοηθήσετε, γιατί εσείς θα βγείτε ωφελημένοι”.

Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δήλωσαν διατεθειμένοι να συνεργαστούν με τη Νομαρχία, ώστε στα πλαίσια του εφικτού να περιοριστούν τα αρνητικά φαινόμενα για το καλό του τουρισμού του νομού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024