Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ θυσία του νεαρού Αυστραλού δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει χαμένη
Σύσκεψη με φορείς της Μυκόνου

Η θυσία του νεαρού Αυστραλού δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει χαμένη

Με αφορμή το τραγικό συμβάν της απώλειας του νεαρού Αυστραλού ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, επισκέφτηκε το Σάββατο 2 Αυγούστου τη Μύκονο, όπου και πραγματοποίησε σύσκεψη στο Δημαρχείο με όλους τους αρμόδιους φορείς τουρισμού και αυτοδιοίκησης και δημόσιας τάξης του νησιού…

Με αφορμή το τραγικό συμβάν της απώλειας του νεαρού Αυστραλού ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, επισκέφτηκε το Σάββατο 2 Αυγούστου τη Μύκονο, όπου και πραγματοποίησε σύσκεψη<...>στο Δημαρχείο με όλους τους αρμόδιους φορείς τουρισμού και αυτοδιοίκησης και δημόσιας τάξης του νησιού.

Εκφράζοντας την οδύνη του για αυτή την τραγική απώλεια, ο Υπουργός ανέφερε πως τέτοια γεγονότα δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν, πολλώ δε μάλλον δεν χαρακτηρίζουν την σύγχρονη Ελλάδα, ενώ, όπως χαρακτηριστικά είπε είναι χρέος μας ως άνθρωποι αλλά και ως αρμόδιοι φορείς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

“Η θυσία του νεαρού Αυστραλού”, τόνισε “δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει χαμένη. Αυτό το μεμονωμένο περιστατικό δεν πρέπει να αλλοιώσει την εικόνα της χώρας μας. Η εικόνα που εκπέμψαμε αυτές τις μέρες, είναι η εικόνα μιας χώρας που απορρίπτουμε. Η Ελλάδα που θέλουμε, η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας που υπηρετούμε, στηρίζεται στους ανθρώπους της. Στηρίζεται σε έναν φιλόξενο λαό που ξέρει να ανοίγει την αγκαλιά του σε κάθε Έλληνα και ξένο επισκέπτη”.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Υπουργός ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως “ο τουρισμός δεν είναι μόνο οι υποδομές. Δεν είναι μόνο οι ωραίες παραλίες, η φύση, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Ο ελληνικός τουρισμός, μπορεί να ξεχωρίσει από το ανθρώπινο δυναμικό του. Από τους ανθρώπους που μαζί με το περιβάλλον δημιουργούν μια εικόνα που μπορεί να ανταγωνιστεί με αξιώσεις κάθε άλλο προορισμό.

Όλοι μας, με την συμπεριφορά μας, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες να κατατάσσεται η χώρα μας ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Κάθε ένας από εμάς που έρχεται σε επαφή με τους παγκόσμιους επισκέπτες μας, έχει χρέος να βγάλει ασπροπρόσωπη την χώρα του. Από τον επαγγελματία, μέχρι τον απλό πολίτη που περπατάει στον δρόμο. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κάνει κακό στην διεθνή εικόνα της χώρας μας. Η έννοια της ατομικής ευθύνης είναι εξαιρετικά σημαντική και όχι μόνο για τον τουρισμό. Και για να γίνει αυτό με επιτυχία, χρειάζεται να ενισχύσουμε σε όλα τα επίπεδα την παιδεία μας. Και δεν μιλώ μόνο για την τουριστική εκπαίδευση. Το επίπεδο του λαού μας, το επίπεδο του πολιτικού μας πολιτισμού, πηγάζει από την παιδεία”.

“Είναι αδιανόητο”, συνέχισε “ο πιο αναγνωρίσιμος διεθνώς τουριστικός προορισμός της Μεσογείου, η Μύκονος, να πλήττεται από τέτοια γεγονότα. Ασφαλώς και αντιλαμβάνομαι ότι η Ελληνική Αστυνομία, κάνει καλά την δουλειά της και είναι αδύνατον να βρίσκεται παντού, σε κάθε περιοχή, σε κάθε μπαρ, κάθε στιγμή. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε μηχανισμούς «μπράβων» να λυμαίνονται την νυχτερινή Μύκονο. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε μηχανισμούς άμυνας από τέτοια φαινόμενα. Ίσως, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια συζήτηση χωρίς φόβο και πάθος και με την συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Υπουργός έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της Αγγλίας του 80. Την Αγγλία των χούλιγκαν στα γήπεδα. “Στην Μεγάλη Βρετανία σήμερα” εξήγησε “μπορεί κανείς να απολαύσει με όλη του την οικογένεια έναν αγώνα ποδοσφαίρου χωρίς φόβο. Πώς, κατάφεραν λοιπόν να πατάξουν αυτό το φαινόμενο. Δεν θα ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Ίσως, για παράδειγμα, θα μπορούσαμε, παράλληλα με την αστυνομία, να προχωρήσουμε στη θεσμοθέτηση ένστολης ιδιωτικής αστυνόμευσης με κανόνες, οι οποίοι θα ελέγχονται απόλυτα από την Πολιτεία. Αποτελεσματικές μέθοδοι υπάρχουν. Ας κάτσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι να δούμε τι θα κάνουμε. Χρειάζεται απλά, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024