Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέα περιβαλλοντική πολιτική από την Emirates

Νέα περιβαλλοντική πολιτική από την Emirates

Παράλληλα με την παράδοση του πρώτου φιλικού προς το περιβάλλον Airbus A380, η Emirates ανακοίνωσε ένα πλέγμα πρωτοβουλιών, για την περαιτέρω βελτίωση της περιβαλλοντικής δράσης της σε όλο τον κοσμο. […]

Παράλληλα με την παράδοση του πρώτου φιλικού προς το περιβάλλον Airbus A380, η Emirates ανακοίνωσε ένα πλέγμα πρωτοβουλιών, για την περαιτέρω βελτίωση της περιβαλλοντικής δράσης της σε όλο τον κοσμο. Το πρόγραμμα, το οποίο φέρει<...>τον τίτλο «Emvironment», αφορά στην υιοθέτηση μιας νέας πολιτικής για το περιβάλλον από τον Όμιλο Emirates. Περιλαμβάνει μια παγκόσμια εκστρατεία συνειδητοποίησης του προσωπικού και εσωτερικούς στόχους για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και αποβλήτων, για την ανάπτυξη της ανακύκλωσης και την κατάρτιση των υπαλλήλων.

Επίσης, η Emirates, έχει δημιουργήσει στον ιστοχώρο της, μία νέα ενότητα, με πληροφορίες για τις περιβαλλοντικές πολιτικές της Emirates, στις οποίες περιλαμβάνονται η οικολογική αποδοτικότητα του A380 και γενικότερα του στόλου, τα οικολογικά θέρετρα της αεροπορικής εταιρείας, σχετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε όλο τον Όμιλο και πληροφορίες για τις πτήσεις, οι οποίες συμβάλουν θετικά στη μείωση της αρνητικής επίδρασης των καυσίμων και των εκπομπών ρύπων.

Η Α.Ε. Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, Chairman και Chief Executive της Emirates Airline και του Ομίλου δήλωσε: «Η Emirates δεσμεύεται να λειτουργεί υπεύθυνα και συγκρατημένα προς όφελος των πελατών μας, του κλάδου μας, του περιβάλλοντος και των περισσοτέρων από 100 προορισμών που εξυπηρετούμε παγκοσμίως. Η περιβαλλοντική δέσμευσή μας ξεκίνησε πριν γίνει μόδα, όταν χορηγήσαμε τη δημιουργία του καταφυγίου Dubai Desert Conservation Reserve το 1997. Η Emirates επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στο νέο αεροσκάφος, γεγονός που καταδεικνύει την ηγετική θέση που έχουμε στα περιβαλλοντικά θέματα, διαθέτοντας τον πιο οικονομικό σε καύσιμα και φιλικό προς το περιβάλλον στόλο. Τα A380 της εταιρίας μας είναι τα πιο οικολογικά εμπορικά αεροσκάφη παγκοσμίως. Ο σκοπός του “Emvironment” είναι να καταστήσει τον όμιλο μας όσο το δυνατόν πιο βιώσιμo και σκοπεύουμε να ενημερώνουμε τακτικά τα ενδιαφερόμενα κοινά για την πρόοδο και τις μελλοντικές πρωτοβουλίες».

Το πρόγραμμα “Emvironment” θα εστιάσει στη μείωση των ήδη χαμηλών επιπέδων καυσίμου και εκπομπών ρύπων που αντιστοιχούν ανά επιβάτη και θα εφαρμόσει τη φιλοσοφία της οικολογικής αποδοτικότητας σε όλο τον Όμιλο, μειώνοντας, ανακυκλώνοντας και επαναχρησιμοποιώντας τους πόρους. Η Emirates επενδύει σημαντικά ποσά στην έρευνα και τις τεχνολογίες, ούτως ώστε να ανταποκριθεί στις παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Ο κ. Andrew Parker, Senior Vice President Public and Environmental Affairs της Emirates δήλωσε: «Σκοπεύουμε να πράξουμε περισσότερα, προκειμένου να καταδείξουμε την ηγετική θέση που έχουμε στον χώρο μας. Η μελλοντική δράση θα αφορά στη θέσπιση υψηλότερων προτύπων στη χρήση καυσίμων, στη μείωση του εν πτήσει φορτίου, στην προμήθεια, στην κατανάλωση και στην ανακύκλωση των πόρων. Στο έδαφος, αυτές οι δράσεις μεταφράζονται σε αποδοτικότερη χρήση ενέργειας και νερού».

Η εμπορική αεροπορία, στην οποία αποδίδεται ποσοστό δύο τοις εκατό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) παγκοσμίως, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, για τη μείωση της επίδρασής της στο περιβάλλον. Η IATA και οι αεροπορικές εταιρίες-μέλη της εφαρμόζουν μια στρατηγική, αποτελούμενη από τέσσερεις άξονες, για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής λειτουργίας της αεροπορίας.

Το προσεχές έτος, η Emirates θα εγκαινιάσει ένα από τα πιο φιλόδοξα περιβαλλοντικά θέρετρα, το Wolgan Valley Resort & Spa, έκτασης 4000 στρεμμάτων, στο Blue Mountains, στην Αυστραλία. Το θέρετρο, αξίας 69 εκατ. δολ. θα καταλαμβάνει περίπου μόνο το ένα τοις εκατό της συνολικής ιδιοκτησίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024