Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντίθετο στην τροποποίηση Π.Δ. για την Πλάκα το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ερώτηση Καρτάλη

Αντίθετο στην τροποποίηση Π.Δ. για την Πλάκα το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σε ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ, ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Κώστας Καρτάλης επισημαίνει ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο και αναφορές της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πλάκας, […]

Σε ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ, ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Κώστας Καρτάλης επισημαίνει ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο και αναφορές της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πλάκας, το ΥΠΕΧΩΔΕ προτίθεται<...>να τροποποιήσει το Προεδρικό Διάταγμα για την Πλάκα, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία κέντρων διασκέδασης και ενδιαίτησης και στους ορόφους των διατηρητέων κτιρίων αντί μόνο στο ισόγειο τους όπως επιτρέπεται σήμερα.

Η τροποποίηση αυτή, αν τελικά δρομολογηθεί, εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιάσει τον αριθμό των εστιατορίων και των μπαρ στην Πλάκα, γεγονός που θα αλλοιώσει ανεπιφύλακτα και ανεπίστροφα τη φυσιογνωμία της περιοχής που ήδη καταγράφει σημαντικές αλλαγές προς το χειρότερο.

Για τους λόγους αυτούς ερωτά τους Υπουργούς ποιές είναι αναλυτικά οι αλλαγές που τα Υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού δρομολογούν ως προς Προεδρικό Διάταγμα που εδώ και χρόνια ισχύει αναφορικά με την προστασία της Πλάκας. Επίσης, ζητά τους λόγους που δικαιολογούν κατά τα Υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού τις αλλαγές αυτές. Και τέλος ζητά από τους Υπουργούς να αντιληφθούν την ευθύνη που αναλαμβάνουν ως προς την αλλοίωση της φυσιογνωμίας μίας ιστορικής περιοχής της Αθήνας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024