Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤη μη χορήγηση άδειας ταξί σε άτομα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο προτείνει ο ΣΤΕΚ
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

Τη μη χορήγηση άδειας ταξί σε άτομα με βεβαρημένο ποινικό μητρώο προτείνει ο ΣΤΕΚ

Με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία για βιασμό Βρετανίδας τουρίστριας από ταξιτζή, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου – ΣΤΕΚ ανοίγει ξανά το κεφάλαιο «οδηγός ταξί». Παρόλο που δεν είναι λίγες οι […]

Με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία για βιασμό Βρετανίδας τουρίστριας από ταξιτζή, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου – ΣΤΕΚ ανοίγει ξανά το κεφάλαιο «οδηγός ταξί»<...>. Παρόλο που δεν είναι λίγες οι φορές που στο παρελθόν εγκληματικές ενέργειες με πρωταγωνιστές οδηγούς ταξί απασχόλησαν τη δικαιοσύνη, δυστυχώς δεν λήφθηκαν ακόμα τα αναγκαία προληπτικά και αποτρεπτικά μέτρα προς το σκοπό εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας μεταξύ των πολιτών, καθώς και των ξένων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί της Κύπρου.

Έτσι, εξακολουθεί να παρουσιάζεται το απαράδεκτο και πρωτοφανές φαινόμενο ένα άτομο το οποίο έχει διαπράξει στο παρελθόν ποινικό αδίκημα, ακόμα και ανθρωποκτονία, να έχει δικαίωμα βάσει των υφιστάμενων κανονισμών του νόμου περί επαγγελματικής άδειας οδηγού, μετά από πάροδο πέντε χρόνων από την καταδίκη του να λαμβάνει «πιστοποιητικό καλού χαρακτήρα» και έτσι να εξασφαλίζει αυτόματα το δικαίωμα για χορήγηση η ανανέωση επαγγελματικής άδειας οδηγού ταξί.

Κατά τον ΣΤΕΚ είναι αδιανόητο, γι’ αυτό και έχει υποβάλει για πρώτη φορά πριν οκτώ ολόκληρα χρόνια συγκεκριμένες εισηγήσεις στην κατεύθυνση τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας ούτως ώστε να καταστεί αδύνατη η χορήγηση άδειας οδηγού ταξί σε άτομα, που καταδικάστηκαν για οποιαδήποτε ποινικά ή και άλλα ακόμα σοβαρά αδικήματα.

Οι εν λόγω εισηγήσεις του ΣΤΕΚ υιοθετήθηκαν από τον τότε πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Κόση, καθώς και τον τότε Αρχηγό της Αστυνομίας κ. Ανδρέα Αγγελίδη, οι οποίοι μάλιστα διαβεβαίωναν γραπτώς τον ΣΤΕΚ, σε ανταπόκριση γραπτού υπομνήματος του Συνδέσμου, ότι θα προωθούντο άμεσα οι αναγκαίες τροποποιήσεις στο σχετικό νόμο και τους κανονισμούς. Δυστυχώς από τότε μέχρι και σήμερα καμιά τροποποίηση προς την ορθή και επιβεβλημένη κατεύθυνση δεν έγινε.

Σαφέστατα, επισημαίνει ο ΣΤΕΚ, “η τροποποίηση του πιο πάνω νόμου και των συναφών κανονισμών θα πρέπει να γίνει άμεσα και θα πρέπει να προνοεί συν τοις άλλοις και πολύ αυστηρότερες και παραδειγματικές ποινές για τα εγκληματικά αυτά στοιχειά που όχι μόνο αμαυρώνουν το καλό όνομα του κύπριου οδηγού ταξί, αλλά και πλήττουν καίρια την έννομη τάξη και τα επίπεδα ασφάλειας της Κυπριακής Πολιτείας, βασικά συστατικά στοιχεία για την αξιοπιστία και ανταγωνιστικότητα της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών. Η ηγεσία του ΣΤΕΚ θα συζητήσει περαιτέρω το πολύ σοβαρό αυτό θέμα στην επικείμενη συνάντησή της με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024