Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Σπηλιωτόπουλου με τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο της Λάρισας
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο της Λάρισας

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λάρισα, συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Νομάρχη και το Δήμαρχο της Λάρισας, κ.κ. Λουκά Κατσαρό και Κωνσταντίνο Τζανακούλη αντίστοιχα, ενώ έδωσε και το παρόν στη «Γιορτή Κρασιού»…

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λάρισα, συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Νομάρχη και το Δήμαρχο της Λάρισας, κ.κ. Λουκά Κατσαρό και Κωνσταντίνο Τζανακούλη<...>αντίστοιχα, ενώ έδωσε και το παρόν στη «Γιορτή Κρασιού» του Αμπελώνα της Λάρισας.

“Ο Νομάρχης” ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός, μετά το πέρας της συνάντησης, “έχει σημαντικές ιδέες να προσφέρει για το πώς μπορεί αυτή η περιοχή ακόμα περαιτέρω να αξιοποιηθεί τουριστικά. Εμείς τον διαβεβαιώσαμε από τη δική μας πλευρά ότι είμαστε ανοιχτοί σε αυτές τις ιδέες, σε αυτές τις προτάσεις και, κατά κύριο λόγο, είμαστε πρόθυμοι να αγκαλιάσουμε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη. Γιατί θεωρούμε την περιφέρεια και, κυρίως τα νέα τουριστικά προϊόντα, όπως το προϊόν του αγροτουρισμού και του τουρισμού υπαίθρου, ως σημαντικά για την περαιτέρω ενίσχυση του κλασικού τουριστικού ελλαδικού προϊόντος.

Υπό αυτήν λοιπόν την έννοια, είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε την Νομαρχία, να ενισχύσουμε τις προοπτικές που υπάρχουν και η ίδια, με την δική της σειρά, να βοηθήσει έτσι ώστε να αναδείξουμε τον Όλυμπο, να αναδείξουμε τον αγροτουρισμό, να αναδείξουμε τον τουρισμό υπαίθρου, να αναδείξουμε θεματικές καταστάσεις, όπως, ο προσκυνηματικός τουρισμός ή ο περιηγητικός τουρισμός, και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε μία καινούργια πύλη εισόδου στην Κεντρική Ελλάδα, στην Θεσσαλία, στην Λάρισα, κυρίως με στόχευση τις νέες αναδυόμενες αγορές, που είναι οι χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης”.

“Εμείς” δήλωσε από την πλευρά του ο Νομάρχης, “κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια αυτά τα χρόνια σε υποδομές, προσπάθεια για να έχουμε μία τουριστική ταυτότητα που θα ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά της περιοχής αλλά και στις νέες απαιτήσεις. Πιστεύω ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι πολύ σημαντικός γιατί, με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, θα έχουμε καταφέρει αυτά που είχαμε στόχο, Νομαρχία, Βουλευτές, Δήμοι και φορείς του νομού και που, τόσα χρόνια, περιμέναμε να φτάσουμε εδώ”.

Η Λάρισα δεν είναι απλά και μόνο μια αστική περιοχή

“Πολλοί πιστεύουν ότι η Λάρισα είναι απλά και μόνο μια αστική περιοχή. Εντούτοις κάνουν μεγάλο λάθος. Η Λάρισα, εκτός από αστική περιοχή, είναι μια σημαντικότατη περιοχή με υποδομές που μπορούν να προεξοφλήσουν μία πολύ καλή τουριστική ανάπτυξη στο μέλλον” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος, μετά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο.

Και αυτό, εξήγησε, για δύο λόγους. “Πρώτον, γιατί έχει εξαιρετικά παράλια, δηλαδή μεγάλη παραλία. Και δεύτερον, γιατί ένα κομμάτι του Ολύμπου που, είναι ένα μεγάλο διαβατήριο που ανοίγει την πόρτα της εισόδου της Ελλάδος σε μεγάλες αγορές, βρίσκεται στην Λάρισα. `Αρα, το πολιτισμικό στοιχείο του Ολύμπου, τα παράλια και τις υποδομές, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε μαζί με το γεγονός ότι η Λάρισα, μαζί με το Βόλο, θα αναπτύξουν τους Μεσογειακούς Αγώνες, που είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για δημιουργία ακόμη περισσότερων υποδομών. Μπορούμε με αυτό τον τρόπο να δούμε την Λάρισα να μπαίνει δυνατά στα λεγόμενα «Μεγάλα Σαββατοκύριακα», να την δούμε να μπαίνει δυνατά στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

Και κυρίως, μαζί με το γεγονός ότι το αεροδρόμιο της Λάρισας, που είναι στρατιωτικό, θα γίνει κάποια στιγμή πολιτικό – και σε αυτό έχει ο Δήμαρχος την συμπαράστασή μας – πιστεύουμε ότι θα γίνει ένας χώρος προσέλκυσης πολλών επισκεπτών από και προς την Ελλάδα. Και αυτή η πύλη εισόδου, η Λάρισα, μπορεί πράγματι να μας βγάλει όλους ασπροπρόσωπους. Κυρίως σε επισκέπτες από τις Πρώην Ανατολικές χώρες, η αύξηση των οποίων είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο όσον αφορά τον αριθμό τους όσο και το εισόδημα που μένει στον τόπο μας. Φάνηκε ότι αυτή η περιοχή είχε 100% πληρότητα και αυτό οφείλεται στις χώρες της Πρώην Ανατολικής Ευρώπης. Κάτι το οποίο βοήθησε σημαντικότατα για να αντέξει ο ελληνικός τουρισμός. Αν φέτος αντέξαμε, ήταν γιατί είχαμε διείσδυση στις νέες αναδυόμενες αγορές. Σε αυτές λοιπόν τις νέες αναδυόμενες αγορές, η Λάρισα μπορεί να είναι μια πρώτης τάξεως πύλη εισόδου”.

Σχολιάζοντας μάλιστα την ανάπτυξη αεροδρομίου στη Νέα Αγχιάλου, που είναι πολύ κοντά, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, ερωτώμενος σχετικά από δημοσιογράφο, δήλωσε: “Εκείνο που έχω να πω είναι ότι στις υποδομές δεν υπάρχει ανταγωνιστικότητα. Οι υποδομές είναι, για μία χώρα τουριστική όπως η Ελλάδα, όλες χρήσιμες και λειτουργούν συμπληρωματικά. Υπό αυτή την έννοια, ο Δήμαρχος Λάρισας, η τοπική κοινωνία και όλοι οι φορείς θα έχουν τη συμπαράσταση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, έτσι ώστε το αεροδρόμιο, εκτός από στρατιωτικό, να έχει χρήση και για charters”.

“Η Λάρισα” ανέφερε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της πόλης “μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Αυτό προσπαθούμε και εμείς να κάνουμε και για αυτό φροντίζουμε να γίνουν οι καλύτερες υποδομές, ώστε να είναι η Λάρισα τόπος προορισμού και όχι μόνο”.

Χαιρετισμός Σπηλιωτόπουλου στη γιορτή κρασιού του Αμπελώνα Λάρισας

“Οι παραδοσιακές εκδηλώσεις της ελληνικής περιφέρειας μπορούν και πρέπει να γίνουν πόλοι έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Όταν μιλάμε για εμπειρία Ελλάδας, εννοούμε και τις πλευρές της ζωής της υπαίθρου που αντέχουν στο χρόνο. Η τουριστική ανάδειξη της Γιορτής Κρασιού, αλλά και άλλων που γίνονται στην περιφέρεια καθΆ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εντάσσονται στην προσπάθειά μας για ανάπτυξη του τουρισμού Υπαίθρου και του Αγροτουρισμού” επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.

“Ο Αγροτουρισμός” πρόσθεσε “είναι η ιδανική επιλογή για συνδυασμό των τοπικών ιδιαιτεροτήτων, του τοπικού «χρώματος», όπως αυτό διαμορφώνεται από τον πολιτισμό, τους ανθρώπους του τόπου, τη φύση και τα τοπικά προϊόντα, με τις υποδομές, δηλαδή τα καταλύματα και την πρόσβαση, καθώς και με τις δραστηριότητες αναψυχής που αναπτύσσονται και προσφέρονται στους επισκέπτες.

Επιδίωξή μας είναι να αναπτύξουμε σωστά και δημιουργικά αυτή τη μορφή τουρισμού και να αναδείξουμε την “άλλη” Ελλάδα, αυτή για την οποία είμαστε υπερήφανοι”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024