Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑπ. Βεντούρης: Ζητάμε νέο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας

Απ. Βεντούρης: Ζητάμε νέο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές

Την ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας των διαδικασιών του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο κατά τη διάρκεια προχτεσινής συνέντευξης τύπου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ)…

Την ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας των διαδικασιών του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο κατά τη διάρκεια προχτεσινής συνέντευξης τύπου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων<...>Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ), κ. Απόστολος Βεντούρης.

«Επιτέλους, πρέπει να μπει τέλος σε ένα καθεστώς που τρέφει τη διαφθορά και ωθεί τον κλάδο σε απαξίωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεντούρης, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε τη διεξαγωγή ενός νέου διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές, προς αποφυγήν των φαινομένων που ήρθαν στη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό. «Τα φαινόμενα διαφθοράς είναι οι παρενέργειες ενός συστήματος μη αξιοκρατικού, μη τεχνοκρατικού που έχει πια καταρρεύσει, γιΆ αυτό καλούμε το Υπουργείο να υλοποιήσει ριζική αναδιάρθρωση της πολιτικής του για την ακτοπλοΐα, προχωρώντας άμεσα στην εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τους κανόνες και τις οδηγίες της Ε.Ε.».

Ο κ. Βεντούρης επίσης ανέφερε ότι η ελληνική ακτοπλοΐα έχει ήδη αλλάξει σελίδα. «Η ελληνική ακτοπλοΐα ή θα γίνει δυνατή και σύγχρονη ή θα βουλιάξει υπό το βάρος του κρατισμού και των ασθενειών του. Εμείς έχουμε την πρόθεση να κάνουμε διάλογο και ενδεχομένως να αναθεωρήσουμε, να προσαρμόσουμε απόψεις εάν διαπιστώσουμε ότι αυτό είναι προς όφελος της ακτοπλοΐας και των επιβατών. Είμαστε εδώ γιατί έχουμε άποψη, είμαστε εδώ γιατί έχουμε τη βούληση να ακούσουμε.

Από σήμερα ξεκινάμε μία προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης και των φορέων σε όλα τα επίπεδα. Πρόθεσή μας είναι να ενημερώσουμε τα κόμματα, τους καταναλωτικούς φορείς, τις νομαρχίες, κ.α. γιατί το τρίπτυχο για σύγχρονη, ανταγωνιστική ακτοπλοΐα και υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών στους επιβάτες – καταναλωτές παραμένει στο επίκεντρο».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024