Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΤουριστικά ΓραφείαΧρεοκοπία για ακόμη ένα μεγάλο βρετανικό τουριστικό οργανισμό
XL Leisure Group

Χρεοκοπία για ακόμη ένα μεγάλο βρετανικό τουριστικό οργανισμό

Χρονιά γεμάτη δυσκολίες για τον παγκόσμιο τουρισμό αποδεικνύεται το 2008, αφού την περασμένη Παρασκευή δήλωσε χρεοκοπία ακόμη ένας μεγάλος τουριστικός οργανισμός της Βρετανίας, για την ακρίβεια ο τρίτος μεγαλύτερος της χώρας, ο XL Leisure Group – ξαφνιάζοντας τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και χιλιάδες ταξιδιώτες, που είχαν κλείσει συμφωνίες με την εν λόγω εταιρία…

Χρονιά γεμάτη δυσκολίες για τον παγκόσμιο τουρισμό αποδεικνύεται το 2008, αφού την περασμένη Παρασκευή δήλωσε χρεοκοπία ακόμη ένας μεγάλος τουριστικός οργανισμός της Βρετανίας, για την ακρίβεια ο τρίτος μεγαλύτερος της χώρας, ο XL Leisure Group – ξαφνιάζοντας τους επαγγελματίες<...>του χώρου, αλλά και χιλιάδες ταξιδιώτες, που είχαν κλείσει συμφωνίες με την εν λόγω εταιρία.

Η εταιρία δήλωσε χρεοκοπία, αναφέροντας ως κύρια αίτια τις υψηλές τιμές των αεροπορικών καυσίμων, αλλά και την γενικότερη οικονομική ύφεση στις επιχειρήσεις. Από την είδηση αυτή, επηρεάζονται άμεσα περίπου 85.000 άτομα, που έχουν κλείσει ή πραγματοποιούν ήδη ταξίδια μέσω του γραφείου XL Leisure, όπως επίσης και άλλα 250.000 άτομα, που είχαν κλείσει εισιτήρια με την XL Airlines.

Η XL εκτελούσε πτήσεις και προσέφερε πακέτα διακοπών κυρίως σε προορισμούς της Μεσογείου και της Καραϊβικής. Ειδικές εκπτωτικές προσφορές για την επιστροφή πελατών της XL προσφέρουν αρκετές εταιρίες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η easyJet, αλλά και η BMI, που προσφέρει εκπτωτικά πακέτα διακοπών, σε όσους είχαν κλείσει διακοπές με την XL.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024