Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜπορεί η Ε.Ε. να προστατεύσει τους επιβάτες των “φθηνών πτήσεων”;
Ερώτηση Μ. Ματσούκα

Μπορεί η Ε.Ε. να προστατεύσει τους επιβάτες των “φθηνών πτήσεων”;

Tο εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της ασφάλειας των επιβατών των αεροπορικών εταιριών που προσφέρουν πτήσεις σε χαμηλό κόστος θέτει η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα M. Ματσούκα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα…

Tο εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της ασφάλειας των επιβατών των αεροπορικών εταιριών που προσφέρουν πτήσεις σε χαμηλό κόστος θέτει η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα M. Ματσούκα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή τα πρόσφατα<...>τραγικά γεγονότα που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

Η ευρωβουλευτής του ΠA.ΣO.K., υπενθυμίζει τις καταγγελίες των τεχνικών της Ολυμπιακής, οι οποίοι υποστηρίζουν με στοιχεία ότι τα θανατηφόρα ατυχήματα που προκαλούνται, οφείλονται και στους ελλιπείς τεχνικούς ελέγχους των αεροπορικών εταιριών, οι οποίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό και να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά προσφέρουν εισιτήρια σε χαμηλές τιμές. Όμως, προηγουμένως έχουν εξασφαλίσει τη μείωση του κόστους από την περικοπή των λειτουργικών δαπανών.

Όπως καταγγέλλεται, η απαραίτητη τεχνική συντήρηση των αεροσκαφών ανατίθεται σε υπαλλήλους με ελλιπείς γνώσεις και εμπειρία. Επιπλέον, ο συντριπτικός αριθμός των τεχνικών βλαβών δεν δηλώνεται αμέσως, ως οφείλεται, για την ασφάλεια των πτήσεων, αλλά μετατίθεται για το τέλος της ημέρας ώστε το αεροσκάφος να μη διακόπτει τις πτήσεις του ακόμη και όταν παρουσιάζει βλάβες.

Κλείνοντας, η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζητά από την Επιτροπή να μάθει εάν εξετάζει, μετά τα πρόσφατα γεγονότα, το ενδεχόμενο αυστηροποίησης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου σε ό,τι αφορά στην πρόβλεψη και την εφαρμογή των ελέγχων στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024