Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΕπιτυχημένη συμμετοχή του Ο.Τ.Ε.Κ. στη Philoxenia 2008
Πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση

Επιτυχημένη συμμετοχή του Ο.Τ.Ε.Κ. στη Philoxenia 2008

Το παρόν έδωσε για ακόμη μία χρονιά ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia. Ο Οργανισμός συμμετείχε στο περίπτερο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, παρέχοντας πληροφορίες […]

Το παρόν έδωσε για ακόμη μία χρονιά ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) στη Διεθνή<...> Έκθεση Τουρισμού Philoxenia. Ο Οργανισμός συμμετείχε στο περίπτερο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, παρέχοντας πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες της έκθεσης, σχετικά με την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, το έργο του Οργανισμού, τα προγράμματα σπουδών κ.ο.κ. Επιπλέον, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές γαστρονομικές νοστιμιές, που παρασκεύασαν οι μαθητές και οι καθηγητές του Μαγειρικού Τμήματος, ΕΠΑΣ Μακεδονίας.

Η παρουσία του Ο.Τ.Ε.Κ. ενισχύθηκε σημαντικά μέσω της ομιλίας του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος τόνισε το ζωτικής σημασίας έργο που επιτελεί ο Οργανισμός, με τη βοήθεια και τη συμβολή πάντα του κ. υπουργού, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

  • στη συμφωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ζήτησε να απασχολεί απόφοιτους του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του Ο.Τ.Ε.Κ., συμβάλλοντας στην προβολή της ελληνικής κουζίνας διεθνώς μέσω εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται στις Πρεσβείες της Ελλάδας στο εξωτερικό.
  • στην ίδρυση των Γραφείων Διασύνδεσης του Ο.Τ.Ε.Κ., που κύριο μέλημα έχουν την προώθηση των αποφοίτων του Οργανισμού στην αγορά εργασίας,
  • στην ψήφιση του Νόμου για τη δημιουργία πίνακα Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα των συμβασιούχων καθηγητών του Οργανισμού
  • στη χρηματοδότηση μέσω του ΕΠΑΝ, προγράμματος συμπληρωματικής εκπαίδευσης για εργαζομένους, εποχιακά ανέργους και επιχειρηματίες στον τουρισμό
  • στο νέο κύκλο επιδοτούμενων σεμιναρίων για 2.400 οδηγούς και ιδιοκτήτες ταξί σε Κρήτη, Ρόδο, Πάτρα και Κέρκυρα με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τον Ο.Τ.Ε.Κ.

    Τη Philoxenia, καθώς και το περίπτερο του Οργανισμού, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Ο.Τ.Ε.Κ. καθ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, ο οποίος τόνισε τη σημαντική συμβολή της έκθεσης στην ανάπτυξη και προβολή του ελληνικού τουρισμού, καθώς και στη δημιουργία ευκαιριών για εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των φορέων του χώρου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024