Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜείον 150.000 τουρίστες για την Ελλάδα το 2009
Η ΑΤΕΜ αισιοδοξεί ότι η διεθνής κρίση θα επηρεάσει σε μικρό βαθμό τον τουρισμό

Μείον 150.000 τουρίστες για την Ελλάδα το 2009

“Απώλειες 150.000 τουριστών αναμένεται να έχει η Ελλάδα κατά την επόμενη χρονιά, καθώς θα επέλθει μείωση ύψους 0,5% στο εισόδημα των χωρών που παραδοσιακά μας τροφοδοτούν, σύμφωνα με στοιχεία του […]

“Απώλειες 150.000 τουριστών αναμένεται να έχει η Ελλάδα κατά την επόμενη χρονιά, καθώς θα επέλθει μείωση ύψους 0,5% στο εισόδημα των χωρών που<...> παραδοσιακά μας τροφοδοτούν, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ. Πρόκειται για μια μικρή μείωση που η Ελλάδα είναι σε θέση να αντέξει”. Την παραπάνω δήλωση έκανε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Τουριστικών Ερευνών-Μελετών, κ. Μάριος Βασιλόπουλος, στην εκπομπή “Business & Travel”, στο οικονομικό κανάλι sbc.

Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, “άλλοι μιλούν για μείωση του τουρισμού κατά 50% και άλλοι κατά 15%. Από την πλευρά της η ΑΤΕΜ, έχοντας ως μέτρο τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, είναι αισιόδοξη ότι η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση, θα επηρεάσει σε μικρό βαθμό τον κλάδο του τουρισμού». Επισήμανε μάλιστα πως ο Οκτώβριος ήταν ένας εξαιρετικός μήνας για τον τουρισμό ενώ αντίστοιχα εξελίσσεται και ο Νοέμβριος”.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΑΤΕΜ υπογράμμισε πως-σύμφωνα με έρευνες της ΕΞΑ- παρόλο που η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις πιο φθηνές Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και συγκαταλέγεται στις πιο ανταγωνιστικές, συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα στις πληρότητες.

Την ίδια στιγμή, “δύσκολο” αναμένεται να είναι το καλοκαίρι του 2009 για την Ελλάδα, όσον αφορά τον κλάδο των κατασκευών, σύμφωνα με όσα δήλωσε η επικεφαλής της εταιρείας ΔΟΜΟΣΥΝΔΕΣΗ, κα Κάτια Καλλίγερου, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να καταστεί το προϊόν ποιοτικό, ώστε να είναι ταυτόχρονα και ανταγωνιστικό. Σύμφωνα με την κ. Καλλίγερου, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Βρετανική αγορά, η οποία αποτελεί σημαντικό τροφοδότη για την Ελλάδα, είναι αναγκαίο το άνοιγμα σε νέες αγορές. Κι αυτό έχει αρχίσει να γίνεται ήδη με την Ρωσία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια, “εάν κινηθούμε σωστά άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν θα στραφούν προς την Ελλάδα, ενώ είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε χώρες με παράδοση στο χώρο όπως η Ισπανία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024