Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΕπιστολή του ΚΕ.Π.ΚΑ. στον Α. Σπηλιωτόπουλο για χριστουγενιάτικα “πακέτα”
Καταγγελίες καταναλωτών

Επιστολή του ΚΕ.Π.ΚΑ. στον Α. Σπηλιωτόπουλο για χριστουγενιάτικα “πακέτα”

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών απέστειλε χθες την παρακάτω επιστολή, στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, την οποία κοινοποίησε στον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χρήστο Φώλια, τον υφυπουργό Ανάπτυξης, […]

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών απέστειλε χθες την παρακάτω επιστολή, στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης,<...> κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, την οποία κοινοποίησε στον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χρήστο Φώλια, τον υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Βλάχο, το γενικό γραμματέα Καταναλωτή, κ. Ιωάννη Οικονόμου και στο Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

“Κύριε Υπουργέ,

Έπειτα, από καταγγελίες καταναλωτών στο ΚΕ.Π.ΚΑ., διενεργήσαμε μια γρήγορη έρευνα, μέσω διαδικτύου, σε ιστοσελίδες διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών, ενόψει των Χριστουγέννων. Παρατηρήσαμε ότι οι τιμές, που αναφέρονται, δεν είναι οι τελικές τιμές καταναλωτή. Οι περισσότερες δεν περιλαμβάνουν φόρους αεροδρομίων, ή επίναυλο καυσίμων.

Θεωρούμε ότι η πρακτική αυτή των τουριστικών πρακτόρων παραπλανεί τους καταναλωτές και θέτει, υπό αμφισβήτηση, το δικαίωμά μας, στην πλήρη πληροφόρηση. Είναι αδιανόητο, ένα μήνα, πριν την αναχώρηση, να μη γνωρίζει ο διοργανωτής του οργανωμένου ταξιδιού τους φόρους αεροδρομίου και να χρησιμοποιεί αστερίσκους και `ψιλά γράμματα`, για να αποφύγει την υποχρέωση της σαφούς και πλήρους πληροφόρησης του καταναλωτή. Επίσης, είναι αδιανόητο να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή, το εισιτήριο, χωρίς επίναυλο καυσίμων. Εκτός και αν η πρακτική αυτή υποκρύπτει προσπάθεια δελεασμού των καταναλωτών, με χαμηλότερες τιμές.

Παρακαλούμε, για άμεσες ενέργειες αρμοδιότητά σας, με παράλληλη ενημέρωσή μας”.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. επισημαίνει στους καταναλωτές, να είναι, ιδιαίτερα, προσεκτικοί. Πρέπει να απαιτούν να γνωρίζουν την τελική τιμή, που θα πληρώσουν, ενώ συμβουλεύει να αποφεύγονται οι διοργανωτές ταξιδιών, που δίνουν μισή ή λάθος πληροφόρηση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024