Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΤο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων σε κάθε γωνιά της Αθήνας
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2008-2009

Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων σε κάθε γωνιά της Αθήνας

Για φέτος τα Χριστούγεννα ο Δήμος Αθηναίων, για μία ακόμη φορά, πραγματοποιεί ολοκληρωμένη σειρά εκδηλώσεων. Η γιορτή φέτος απλώνεται σε πολλά σημεία της πόλης, στα δημοτικά διαμερίσματα, τις πλατείες και […]

Για φέτος τα Χριστούγεννα ο Δήμος Αθηναίων, για μία ακόμη φορά, πραγματοποιεί ολοκληρωμένη σειρά εκδηλώσεων. Η γιορτή<...> φέτος απλώνεται σε πολλά σημεία της πόλης, στα δημοτικά διαμερίσματα, τις πλατείες και τις γειτονιές. Η Πλατεία Συντάγματος, ο Εθνικός Κήπος, η Πλατεία Κανάρη στην Κυψέλη, η Πλατεία Σ. Πέτρουλα στον Κολωνό είναι μερικά μόνο από τα σημεία στα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να εορταστούν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Πλατεία Συντάγματος: Το κέντρο της γιορτής
Από τις 7 Δεκεμβρίου 2008 έως τις 6 Ιανουαρίου 2009, η πλατεία Συντάγματος θα αποτελέσει τον πυρήνα του χριστουγεννιάτικου σκηνικού της πόλης, μια εντυπωσιακή εορταστική εικόνα. Εν μέσω λαμπερής φωταγώγησης θα στολιστεί το Δέντρο της Πόλης και θα εγκατασταθούν ειδικές κατασκευές, παιχνίδια και μία σκηνή που θα φιλοξενήσει μουσικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά. Στο κεντρικότερο σημείο της πλατείας θα δεσπόζει το μεγάλο λαμπερό χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου, ενώ το καθιερωμένο πλέον καρουζέλ θα κεντρίσει και πάλι το ενδιαφέρον των μικρών μας –και όχι μόνο- φίλων. Η πλατεία Συντάγματος καθ`όλη την διάρκεια του μήνα θα αποτελέσει μια όαση μουσικής με κλασικές και τζαζ μελωδίες, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, βυζαντινούς ύμνους, έθνικ μουσικές και παραδοσιακούς χορούς.

Η πόλη θα φωτιστεί στα μεγάλα εγκαίνια του εορταστικού προγράμματος του Δήμου, με την Φιλαρμονική ορχήστρα, την παιδική χορωδία του Δήμου Αθηναίων και την Big Band να δίνουν τον ρυθμό. Το άναμμα του δέντρου της πόλης έγινε την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00, εν μέσω φαντασμαγορικού show πυροτεχνημάτων.

Σε όλη τη διάρκεια του μήνα η πλατεία Συντάγματος θα φιλοξενήσει σειρά καλλιτεχνικών και μουσικών εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Oι γνωστοί μουσικοί παραγωγοί Θόδωρος Σαραντής και Νίκος Λυμπερόπουλος θα πλημμυρίσουν την πόλη με τις μουσικές τους. Η Συμφωνική Ορχήστρα (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λευτέρη Καλκάνη) και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων (υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή), θα παρουσιάσουν ένα ειδικό πρόγραμμα, που θα φέρει στους Αθηναίους ακούσματα από γνωστά μιούζικαλ και χριστουγεννιάτικα τραγούδια διασκευασμένα ειδικά για τη βραδιά, με τη συμμετοχή των τενόρων Νίκου Στεφάνου, Δημήτρη Κασιούμη, Γιάννη Χριστόπουλου και Σταμάτη Μπερή σε μια εορταστική βραδιά για τους κάτοικους της πόλης.
Περιμένοντας τη στιγμή που θα αλλάξει ο χρόνος, πυροτεχνήματα θα “λούσουν” τον ουρανό από 4 διαφορετικά σημεία (Πλατεία Συντάγματος σε δύο σημεία, λόφος του Λυκαβηττού και Τεχνόπολις).

Εθνικός Κήπος: Το Δάσος των Παραμυθιών
Με στόχο να μαγέψει τα παιδιά και να ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής ξεγνοιασιάς, ο Δήμος από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου (10:00 – 17:00) έχει διαμορφώσει τον Εθνικό Κήπο στον απόλυτο προορισμό μάθησης και διασκέδασης. Εντυπωσιακές κατασκευές, πληθώρα διαδραστικών δραστηριοτήτων, παιχνίδια, ψυχαγωγία και εκπαίδευση συνθέτουν το σκηνικό του πιο όμορφου κήπου της Αθήνας. Οι μικροί επισκέπτες καλούνται να ακολουθήσουν μία μαγική διαδρομή μέσα στον Εθνικό Κήπο, στο γεμάτο από μικρά ξύλινα σπιτάκια χωριό, τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες, συναντούν πλάσματα και ιστορίες βγαλμένα από τον μαγευτικό κόσμο των παραμυθιών και των ονείρων.

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων: Xmas/New Years pulse
Στις 24 Δεκεμβρίου 2008 και τις 31 Δεκεμβρίου 2008, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, θα διοργανωθούν μεγάλα πάρτυ, που έχουν στόχο να προσελκύσουν τους νέους της πόλης. Τα πάρτυ θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή 6 γνωστών DJs και ραδιοφωνικών παραγωγών, που θα είναι ανεβασμένοι σε ειδικά decks και θα “συνομιλούν” μουσικά μεταξύ τους και με το κοινό.

Πλατεία Κανάρη – Κυψέλη
Εγκαίνια: Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 19:00 με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Για πρώτη χρονιά φέτος η πλατεία Κανάρη μεταμορφώνεται σε έναν από τους κεντρικούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς της πόλης με το δικό της carusel, ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο και πολλά φώτα.

Πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα – Κολωνός
Εγκαίνια: Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 19:00, με τον Dj Γιάννη Μουτσάτσο. Ο Aγιος Βασίλης περιμένει τα παιδιά στην καλύβα του και φωτογραφίζεται μαζί τους δίπλα από το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, δύο από τις νέες εγκαταστάσεις που θα υπάρχουν φέτος στην ειδικά διαμορφωμένη για τις εορταστικές εκδηλώσεις πλατεία του Κολωνού.

Από τις 7 Δεκεμβρίου 2008 και κάθε μέρα μουσικά και καλλιτεχνικά σχήματα δίνουν συναυλίες και παραστάσεις στις γειτονιές και τα δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας. Οι Αθηναίοι θα έχουν φέτος την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μία πολύ μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, σε πολλές γειτονιές της πόλης.

Τη διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων έχουν αναλάβει η Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Αθήνα 9,84, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024