Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΕπίσκεψη Αζέρων τουριστικών πρακτόρων στη Θεσσαλονίκη
H αγορά του Αζερμπαϊτζάν ευκαιρία για τουριστικές και συνεργασίες για τη Β. Ελλάδα

Επίσκεψη Αζέρων τουριστικών πρακτόρων στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκαν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 11 εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων από τη μακρινή χώρα του Αζερμπαϊτζάν, οι οποίοι συνοδεύονταν από εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού του Αζερμπαϊτζάν και […]

Στη Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκαν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 11 εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων από τη<...> μακρινή χώρα του Αζερμπαϊτζάν, οι οποίοι συνοδεύονταν από εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού του Αζερμπαϊτζάν και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Αζερμπαϊτζάν. Η επίσκεψη των Αζέρων Tour Operators στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΕΟΤ, ύστερα από πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Αζερμπαϊτζάν. Οι Αζέροι εκπρόσωποι προηγουμένως επισκέφθηκαν την Αθήνα και την Κρήτη (Χανιά).

Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ του Νομού Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε την αποστολή, συμμετέχοντας σε συνάντηση εργασίας κατά την οποία η γενική διευθύντρια κα Μαριάννα Τσουλιά παρουσίασε τις αρετές του Τουριστικού Προορισμού της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Β. Ελλάδας και συζήτησε, με τον κάθε ένα ξεχωριστά, για τις ευκαιρίες συνεργασίας και υποστήριξης της περιοχής μας ως τουριστικής αγοράς, για το Αζερμπαϊτζάν. Ακολούθησε περιήγηση των επισκεπτών στα αξιοθέατα και σημαντικά ιστορικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Την Αζέρικη αποστολή ακολουθεί συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης, το οποίο θα καλύψει και θα προβάλει με ειδικά αφιερώματα την Ελλάδα.

Το Αζερμπαϊτζάν απέκτησε την ανεξαρτησία του το 1991 μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Βρίσκεται στον Καύκασο, δίπλα στην Κασπία Θάλασσα, σε κρίσιμη γεωγραφική θέση σε σχέση με τους αγωγούς πετρελαίου. Χώρα με πλούσιο υπέδαφος κυρίως σε υδρογονάθρακες, εξασφαλίζει από την εκμετάλλευσή τους, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 25%. Το βιοτικό επίπεδο των Αζέρων βελτιώνεται εντυπωσιακά, ενώ γίνεται ολοένα και πολυπληθέστερη η τάξη που ζει με μεγάλη οικονομική άνεση. Σαν αποτέλεσμα σημειώνεται μεγάλη αύξηση της ζήτησης των τουριστικών υπηρεσιών και η πατρίδα μας βρίσκεται ψηλά στις θέσεις προτίμησης των Αζέρων. Μη ξεχνάμε ότι στη γειτονική Τουρκία οι επισκέψεις από το Αζερμπαϊτζάν αποτελούν ήδη δυναμική αγορά, μέσα στην πρώτη δεκάδα των χωρών από τις οποίες προέρχεται ο εισερχόμενος τουρισμός της χώρας.

Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ συνεχίζει το έργο της προβολής της Θεσσαλονίκης και όλου του νομού με τη συμμετοχή του κατά την τρέχουσα εβδομάδα στη Διεθνή Έκθεση “ΕΙΒΤΜ”, που διοργανώνεται στη Βαρκελώνη, εκπροσωπώντας και παρουσιάζοντας τη δυναμική της Θεσσαλονίκης στο Συνεδριακό Τουρισμό και τον Τουρισμό Κινήτρων στις διεθνείς αγορές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024