Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΙαματικός τουρισμός στις Σέρρες
Τρεις φυσικές ιαματικές υδροθεραπευτικές πηγές

Ιαματικός τουρισμός στις Σέρρες

Τις τρεις φυσικές ιαματικές υδροθεραπευτικές πηγές, που διαθέτει ο νομός Σερρών, με γνωστότερη αυτή των Θερμών Νιγρίτας, παρουσιάζει η εφημερίδα Agrenda. Στο νομό Σερρών υπάρχουν τρεις φυσικές ιαματικές υδροθεραπευτικές πηγές […]

Τις τρεις φυσικές ιαματικές υδροθεραπευτικές πηγές, που διαθέτει ο νομός Σερρών, με γνωστότερη αυτή των Θερμών<...> Νιγρίτας, παρουσιάζει η εφημερίδα Agrenda. Στο νομό Σερρών υπάρχουν τρεις φυσικές ιαματικές υδροθεραπευτικές πηγές (η ιαματική Πηγή Σιδηροκάστρου, τα Λουτρά Θερμών Νιγρίτας και η ιαματική πηγή του Αγκίστρου) με θεραπευτικές ενδείξεις για ρευματοπάθειες και αρθροπάθειες, αρθρίτιδες, δερματοπάθειες, γυναικολογικές παθήσεις, σπονδυλοαρθρίτιδες, δισκοπάθειες, μυαλγίες, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες και γενικές παθήσεις των αρθρώσεων.

Ιαματική πηγή Σιδηροκάστρου
Σε απόσταση 20 χλμ. από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα βρίσκεται το Σιδηρόκαστρο ή Δεμίρ Ισάρ (Σιδερένιο Κάστρο), που έχει πάρει το όνομά του από το ιστορικό κάστρο της πόλης. Βόρεια από την πόλη του Σιδηροκάστρου, στο 6ο χλμ. της Εθνικής Οδού Σιδηροκάστρου-Προμαχώνα, βρίσκεται η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών Σιδηροκάστρου με το ξενοδοχείο “Πηγή”.

Ιαματική πηγή Αγκίστρου Σερρών – Χαμάμ
Λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και σε απόσταση 125 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το ακριτικό χωριό Aγκιστρο. Στο Aγκιστρο πηγάζουν τα ιαματικά νερά του χωριού με το Βυζαντινό λουτρό, που χρονολογείται από το 1100 μ.X. και τα καινούργια λουτρά που χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Ιαματική πηγή Νιγρίτας – Θερμών
Πανελλήνια γνωστές, οι ιαματικές πηγές των Θερμών Νιγρίτας με το περίφημο μεταλλικό νερό που βρίσκονται μόλις πέντε χιλιόμετρα από τη Νιγρίτα Σερρών δίπλα στην Κοινότητα Θερμών, μέσα σε χώρο του EOΤ. Το υδροθεραπευτήριο διαθέτει ξενοδοχείο Γ` κατηγορίας 64 κλινών και πλήρεις λουτρικές εγκαταστάσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024