Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίεςΗ Minoan Group Plc υπογράφει μνημόνιο συμφωνίας με τη Six Senses Resorts & Spas
Διαχείριση και λειτουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος και spa στο Κάβο Σίδερο

Η Minoan Group Plc υπογράφει μνημόνιο συμφωνίας με τη Six Senses Resorts & Spas

Τη διαχείριση και λειτουργία του δεύτερου πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος και spa στο τουριστικό θέρετρο Κάβο Σίδερο, που φέρει την επωνυμία “Λευκή Aμμος”, ανέλαβε η Six Senses Resorts & Spas. Η […]

Τη διαχείριση και λειτουργία του δεύτερου πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος και spa στο τουριστικό θέρετρο Κάβο Σίδερο, που<...> φέρει την επωνυμία “Λευκή Aμμος”, ανέλαβε η Six Senses Resorts & Spas. Η σχετική συμφωνία (MOU) υπεγράφη από την εισηγμένη στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου, εταιρεία ανάπτυξης τουριστικών θερέτρων Minoan Group Plc και την Six Senses Resorts & Spas πριν λίγες ημέρες.

Υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη σύμβαση διαχείρισης ξενοδοχειακής μονάδας με διεθνούς φήμης εταιρεία. Η προηγούμενη σύμβαση διαχείρισης που έχει υπογραφεί είναι με την εταιρεία Kempinski Hotels για το ξενοδοχείο που θα κατασκευαστεί στο τουριστικό χωριό “Γκράντες”.

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το Έργο Κάβο Σίδερο έχει εγκριθεί δια ειδικής ΚΥΑ. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το κύρος της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων έχει προσβληθεί και εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επισημαίνεται ότι η Six Senses είναι μία εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης τουριστικών θερέτρων και spa, η οποία ιδρύθηκε το 1995 και σήμερα διαχειρίζεται πολυτελή τουριστικά θέρετρα στις Μαλδίβες, την Ταϋλάνδη, το Βιετνάμ, το Ομάν και τα νησιά Φίτζι, και σύντομα στην Ισπανία και την Ιορδανία. Το σήμα του spa της Six Senses αποτελεί ουσιώδες στοιχείο στα θέρετρα αυτά καθώς και σε άλλους δεκαέξι προορισμούς στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Επίσης η λειτουργία Six Senses Spas προγραμματίζεται τόσο στο κέντρο του Παρισιού όσο και στο Λονδίνο στις αρχές του 2009.

Υπενθυμίζεται ότι το σήμα Six Senses συγκαταλέγεται στα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον projects διεθνώς. Εστιάζει κυρίως στην υψηλή και «έξυπνη» άνεση και πολυτέλεια, στην οποία έχουν συνηθίσει οι επισκέπτες, την οποία μπορούν να εξακολουθούν να απολαμβάνουν ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση της πρόκλησης των μειούμενων φυσικών πόρων και της διεθνούς κλιματικής αλλαγής. Το σήμα αυτό επίσης προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες στους πελάτες του που ανταποκρίνονται στον κεντρικό σκοπό της Six Senses: τη δημιουργία καινοτόμων και ξεχωριστών εμπειριών που αναγεννούν την αγάπη των επισκεπτών στο “SLOW LIFE”, το ακρωνύμιο που καλύπτει τις έννοιες των αειφορικών (Sustainable), τοπικών (Local), βιολογικών – οργανικών (Organic), ολιστικών (Wholesome), επιμορφωτικών (Learning), καινοτόμων (Innovative), διασκεδαστικών (Fun) εμπειριών (Experiences).

Η Six Senses συνεργάζεται πλήρως με το Forum for the Future, το οποίο υπέγραψε τον Φεβρουάριο του 2007 σύμβαση Συνεργασίας με τη Minoan για την ανάπτυξη ολοκληρωμένου τουρισμού και τη διαχείριση του έργου Κάβο Σίδερο. Το Forum for the Future δίνει στο έργο αειφορική διάσταση των υψηλότερων προδιαγραφών.

Στο πλαίσιο του τουριστικού θερέτρου Κάβο Σίδερο έχουν υπογραφεί και άλλες συμβάσεις, όπως για παράδειγμα με την PGA Golf Management Ltd, για τη διαχείριση του γκολφ.

Ο πρόεδρος της Minoan, κ. Christopher Egleton, αναφερόμενος στη συμφωνία, δήλωσε: “Είναι ο δεύτερος διεθνής όμιλος με τον οποίο θα συνεργαστούμε. Είμαι πολύ ευτυχής που μία εταιρεία τέτοιας βαρύτητας όπως η Six Senses αναγνώρισε ότι το Έργο Κάβο Σίδερο θα αποτελέσει ένα από τα πλέον συναρπαστικά και αειφορικά θέρετρα στη Μεσόγειο. Η υπογραφή του Μνημονίου Συμφωνίας με την Six Senses επισφραγίζει τη δέσμευση της Minoan να φέρει περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια στο θέρετρο Κάβο Σίδερο”.

Ο κ. Sonu Shivdasani, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Six Senses, δήλωσε ομοίως ικανοποιημένος: “Είμαστε χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε με την Minoan σε αυτήν τη συναρπαστική επένδυση και ανυπομονούμε να εισάγουμε το μοναδικό μας σήμα στην Κρήτη. Είμαστε περήφανοι που το Έργο αυτό θα είναι το λανσάρισμα του εξαιρετικού σήματος `Six Senses Evaluation` διεθνώς και μάλιστα σε μια ανάπτυξη τέτοιου κύρους”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024