Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναδάσωση στο πευκοδάσος Καϊάφα από την ΕΤΑ
Σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ολυμπίας

Αναδάσωση στο πευκοδάσος Καϊάφα από την ΕΤΑ

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, διοργανώνει εκδήλωση για την αναδάσωση του πευκοδάσους Καϊάφα, στην οποία θα συμμετάσχουν τοπικοί φορείς και ομάδες εθελοντών, […]

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, διοργανώνει εκδήλωση για την αναδάσωση του<...> πευκοδάσους Καϊάφα, στην οποία θα συμμετάσχουν τοπικοί φορείς και ομάδες εθελοντών, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 13:00 στο ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΑ στις εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών Καϊάφα. Θα προηγηθεί η συγκέντρωση των εθελοντών για την δενδροφύτευση στις 10:00, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καϊάφα. Το έργο της αναδάσωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ολυμπίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται να φυτευτούν, σε πρώτη φάση, 4.000 δενδρύλλια κουκουναριάς, από τα 12.000 δενδρύλλια που θα καλύψουν συνολική έκταση 120 στρ., με στόχο την αποκατάσταση του φυσικού οικοσυστήματος, ακολουθώντας εγκεκριμένη, από τις Δασικές Αρχές, μελέτη αναδάσωσης. Η συγκεκριμένη αναδάσωση αφορά σε μία αρχική επέμβαση αναδάσωσης σε ένα τμήμα της έκτασης, καθώς η όλη διαδικασία της αναδάσωσης θα αναπτυχθεί σε βάθος χρόνου.
Επισημαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των εργασιών του έργου υλοτομίας. Στο τμήμα έκτασης που βρίσκεται βορειοδυτικά, εκτάσεως 350 στρ., έχουν υλοτομηθεί όλοι οι καμένοι κορμοί, ενώ ο ξυλώδης όγκος που προέκυψε προς εκμετάλλευση έχει μεταφερθεί εκτός πεδίου. Τέλος, έχει πραγματοποιηθεί ο θρυμματισμός των κλαδιών που απέμειναν και έχει γίνει ο απαιτούμενος καθαρισμός στο μεγαλύτερο τμήμα της έκτασης. Η αναδάσωση θα συμβάλλει στη φυσική διαδικασία ανάπτυξης των νεαρών δενδρυλλίων κουκουναριάς, αξιοποιώντας την περίοδο των βροχοπτώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΤΑ αναπτύσσει τη δημιουργία ενός σημαντικού πόλου ήπιας τουριστικής ανάπτυξης στον Καϊάφα, ένα πρότυπο κέντρο οικοτουρισμού και ευεξίας, φυσικής ανάτασης και αναψυχής, με έμφαση στο περιβάλλον, την αποκατάσταση του φυσικού οικοσυστήματος, τον πράσινο τουρισμό, τον οικοτουρισμό σε συνδυασμό με ήπιες δραστηριότητες ναυταθλητισμού. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024