Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυμφωνία Αζερμπαϊτζάν – Ελλάδας για την έναρξη κοινών δράσεων στον τουρισμό
Αζερμπαϊτζάν και Ελλάδα σχεδιάζουν ανταλλάξουν πληροφορίες για τα ταξιδιωτικά τους γραφεία

Συμφωνία Αζερμπαϊτζάν – Ελλάδας για την έναρξη κοινών δράσεων στον τουρισμό

Η Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον Ο.Τ.Ε.Κ. και με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εξωτερικών, διοργάνωσε στο Μπακού δύο παράλληλα σεμινάρια τουριστικής εκπαπιδευσης, από 2 έως […]

Η Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον Ο.Τ.Ε.Κ. και με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εξωτερικών, διοργάνωσε στο Μπακού δύο παράλληλα σεμινάρια τουριστικής εκπαπιδευσης, από 2 έως 6 Φεβρουαρίου 2009. Tα δύο σεμινάρια, με το γενικό τίτλο “Νέες τάσεις στην Τουριστική και Ξενοδοχειακή Βιομηχανία”, παρακολούθησαν 120 στελέχη ξενοδοχείων και τουριστικών γραφείων του Αζερμπαϊτζάν. Συντονιστής της διοργάνωσης των σεμιναρίων ήταν ο κ. Σπύρος Γασπαρινάτος, προϊστάμενος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του Ο.Τ.Ε.Κ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης παρευρέθη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν κ. Abulfas Garayev, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την Ελλάδα και τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού για τα σεμινάρια και υπογράμμισε ότι για την αζερική κυβέρνηση η ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα, καθώς και ότι το Μπακού είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα του Ισλάμ για το 2009. Παρέστη επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Μπακού κ. Ι. Μεταξάς, ο οποίος αναφέρθηκε τους ιστορικούς δεσμούς και τη φιλία που συνδέει τους δύο λαούς.

Κατά την τελετή λήξης, στην οποία παρέστησαν ο Αζέρος υφυπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, ο επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν και άλλοι επίσημοι, έγινε και απονομή πιστοποιητικών παρακολούθησης. Εκ μέρους του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, απηύθυνε χαιρετισμό η προϊσταμένη της Δ/νσης Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου, κα Μάρω Τασιού.

Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ένας Αζέρος, εκπροσωπώντας όλους τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια, είπε ότι η Ελλάδα είναι φημισμένη για την τουρισμό της και “την ευχαριστεί εκ μέρους όλων γιατί σκέφθηκε να βοηθήσει τη χώρα τους και να τους μεταφέρει ορισμένες από τις πολύτιμες γνώσεις που έχει”.

Ακολούθησε διοργάνωση ελληνικής βραδιάς, όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ελληνικά εδέσματα, εκλεκτά ελληνικά κρασιά, ούζο, και ελαιόλαδο, και να χορέψουν ελληνικούς χορούς.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024