Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΗ Νομαρχία Λάρισας αναδεικνύει τα ορεινά μονοπάτια του νομού
"Γνωρίστε τα ορειβατικά μονοπάτια του νομού μας"

Η Νομαρχία Λάρισας αναδεικνύει τα ορεινά μονοπάτια του νομού

Η Νομαρχία Λάρισας ξεκινά μια προσπάθεια διαφήμισης και προβολής των ορεινών μονοπατιών του νομού Λάρισας, ώστε να βοηθήσει το κοινό του νομού και τους μελλοντικούς ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν τις […]

Η Νομαρχία Λάρισας ξεκινά μια προσπάθεια διαφήμισης και προβολής των ορεινών μονοπατιών του νομού Λάρισας<...>, ώστε να βοηθήσει το κοινό του νομού και τους μελλοντικούς ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές του νομού. Πρώτο βήμα της προσπάθειας αυτής, που γίνεται σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας είναι η έκδοση, ενός πολύ κατατοπιστικού λευκώματος – οδηγού που “ανοίγει την πόρτα” στις ορεινές διαδρομές του νομού. Ο οδηγός εκδόθηκε ήδη και θα κυκλοφορεί σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις, ενώ διατίθεται από την αντινομαρχία Ανάπτυξης και το κοινό του νομού που ενδιαφέρεται για την ορειβασία.

Είναι μια ακόμη από τις πολλές προσπάθειες της νομαρχίας να αξιοποιήσει τους ορεινούς όγκους, κυρίως του Ολύμπου και του Κισσάβου, που διαθέτουν, εκτός από ιστορικό ενδιαφέρον, φυσικά στοιχεία που προσελκύουν εκδρομείς, ταξιδιώτες και τουρίστες.

Ειδικότερα, στον οδηγό που εκδόθηκε γίνεται εκτενής παρουσίαση των μονοπατιών του νομού Λάρισας και παρέχονται χρήσιμες συμβουλές για όσους αποφασίσουν να τα επισκεφτούν. Έχουν συλλεχθεί και παρουσιάζονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου το έντυπο να γίνει το ιδανικό εγχειρίδιο και ο απόλυτος οδηγός για όσους αποφασίσουν να επισκεφτούν τα βουνά μας και να περπατήσουν στα μονοπάτια τους.

Συγκεκριμένα, περιέχονται χάρτες και αεροφωτογραφίες των μονοπατιών με πλήρη περιγραφή τους, αφετηρία, τερματισμός, μήκος, χρόνος προσπέλασής τους, σημεία συνάντησης με τα υπόλοιπα μονοπάτια, ακριβείς χιλιομετρικές αποστάσεις από χωριά, οικισμούς και κεντρικές αρτηρίες, δρόμοι στους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτοκίνητα, κυρίως 4Χ4, σημεία στα οποία μπορούν οι επισκέπτες να σταθμεύσουν για να ξεκουραστούν.

Εντοπίζονται οι τοποθεσίες, στις οποίες βρίσκονται μοναστήρια, εξωκλήσια, γεφύρια, βρύσες, χώροι με αρχαιολογικά ευρήματα και ξεχωριστή ιστορική σημασία, σημειώνονται περιοχές με σπάνια φυσική ομορφιά, όπως ρέματα, καταρράχτες, χαράδρες και επισημαίνονται οι οικισμοί, τα καταφύγια και το χιονοδρομικό κέντρο στις Βρυσσοπούλες.

Παράλληλα, δίνονται χρήσιμες συμβουλές σε όποιον ενδιαφέρεται να περπατήσει στα μονοπάτια, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος και να γνωρίζει τους κινδύνους που πιθανόν να συναντήσει. Αναφέρονται τα σημεία που θα πρέπει να αποφεύγει ο επισκέπτης, ενημερώνεται για τα εφόδια και τον εξοπλισμό που πρέπει να φέρει, τους οργανισμούς στους οποίους μπορεί να απευθύνεται για πληροφορίες, συμβουλές ή για βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή ατυχήματος αλλά και τα καταφύγια στα οποία μπορεί να ξεκουραστεί ή να καταφύγει σε ενδεχόμενο αρνητικών συμβάντων.

“Ο οδηγός αυτός”, σημειώνει σχετικά η αντινομάρχης Ανάπτυξης κα Ρένα Καραλαριώτου, “έρχεται ως συνέχεια των πολλών και μεγάλων παρεμβάσεων που υλοποιεί η νομαρχία για την αξιοποίηση του Ολύμπου και του Κισσάβου, τόσο με υποδομές όσο και με την προβολή τους. Με το έντυπο που εκδώσαμε θέλουμε να αναδείξουμε δυνατότητες και ευκαιρίες που παρέχει τουριστικά ο νομός Λάρισας προσδοκώντας στην έλευση περισσότερων τουριστών. Πρόθεσή μας είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον τους και να τους πείσουμε ότι αξίζει να επισκεφτούν τον τόπο μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024