Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΑΣΟΚ: Καμία σταθερότητα στο τουριστικό επενδυτικό κλίμα
Συζήτηση νομοσχεδίου για τροποποιήσεις στον αναπτυξιακό νόμο και το ΕΣΠΑ

ΠΑΣΟΚ: Καμία σταθερότητα στο τουριστικό επενδυτικό κλίμα

“Είναι δυνατόν να συζητείται στη Βουλή ο Αναπτυξιακός νόμος και θέματα τουριστικής πολιτικής και να απουσιάζει από την αίθουσα το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης;” διερωτήθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ κ….

“Είναι δυνατόν να συζητείται στη Βουλή ο Αναπτυξιακός νόμος και θέματα τουριστικής πολιτικής και να απουσιάζει από την αίθουσα το υπουργείο<...> Τουριστικής Ανάπτυξης;” διερωτήθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Νικητιάδης στη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου που αφορούσε τροποποιήσεις στον αναπτυξιακό νόμο και το ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα, ο κ. Νικητιάδης για την απουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ανέφερε: “Είναι λυπηρό να συζητάμε για τον Αναπτυξιακό νόμο για θέματα τουριστικής πολιτικής και να απουσιάζει ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος καταλαβαίνω πήγε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, αλλά να μην υπάρχει εδώ ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, ένας σύμβουλος, ώστε αν προκύψει κάποιο σημαντικό ζήτημα να υπάρχει κάποιος από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης να απαντήσει, καθώς δεν έχουμε την απαίτηση ο υφυπουργός Οικονομίας να γνωρίζει τις λεπτομέρειες των τουριστικών θεμάτων”.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις τουριστικές επιχειρήσεις που υπάγονται στον Αναπτυξιακό νόμο, ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων “…Το 70-80% των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι ενός ή δύο αστέρων. Εσείς λέτε: τα ενός και δύο αστέρων τα επιχορηγώ να γίνουν τεσσάρων αστέρων. Μα δεν είναι εκεί το πρόβλημα… Το πρόβλημα είναι του ενός αστέρος το ξενοδοχείο να μπορεί να γίνει δύο αστέρων και να πάρει την επιχορήγηση, όπως και το δύο αστέρων ξενοδοχείο να μπορεί να γίνει τριών αστέρων και να πάρει την επιχορήγηση. Για να σας το πω απλά, στην Αστυπάλαια μια μονάδα με 10 studios θέλει ο ιδιοκτήτης να τα εκσυγχρονίσει. Για να τα εκσυγχρονίσει, όπως λέτε εσείς θα πρέπει να γίνουν 5 τα studios. Aμα γίνουν όμως 5 και πιο ακριβά θα είναι και τα απαραίτητα οικόπεδα δε θα έχει και τη ρεσεψιόν δε θα έχει και στο τέλος θα πέσει έξω, διότι δε θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις να λειτουργήσει. Η αγορά απαιτεί να λειτουργήσουν και του ενός αστέρος και των δύο και των τριών και των τεσσάρων. Δεν ξοδεύουν όλοι οι τουρίστες που έρχονται τα ίδια χρήματα. Επιτέλους, κάντε μια μελέτη γιατί με αυτό τον τρόπο μόνο τουριστική πολιτική δεν ασκείτε”.

Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις λεγόμενες κορεσμένες περιοχές με βάση τον αναπτυξιακό νόμο επισημαίνοντας ότι με τις τροποποιήσεις τις κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία σταθερότητα στο επενδυτικό κλίμα. “Παλιότερα υπήρχε μια περίοδος δύο χρόνων αν κάποιος ήθελε να κηρύξει μια περιοχή κορεσμένη ώστε να μην γίνονται επενδύσεις και να μην επιχορηγούνται όσες επιχειρήσεις λειτουργούν στη συγκεκριμένη γεωγραφική ζώνη. Τώρα έρχεστε ξαφνικά και μηδενίζετε το χρόνο! Κηρύσσετε δηλαδή εσείς ένα οποιοδήποτε νησί κορεσμένο επειδή έτσι αποφασίσατε. Επειδή έτσι εξυπηρετεί κάποιον υπουργό. Και μετά από 10 μέρες αποχαρακτηρίζετε. Είναι σοβαρό επενδυτικό κλίμα αυτό; Ο επενδυτής που θα αποφασίσει να επενδύσει σε μια συγκεκριμένη περιοχή –γιατί υπάρχουν και σοβαροί επενδυτές- έτσι ξαφνικά θα αποφασίσετε και θα του πείτε ότι τώρα δεν μπορείς να επενδύσεις;;;”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024