Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Agro Tourism 2009 διοργανώνεται τον Απρίλιο στη Χαλκιδική
Από τον Τουριστικό και Αναπτυξιακό Όμιλο Χαλκιδικής-ΤΑΟΧ

Η Agro Tourism 2009 διοργανώνεται τον Απρίλιο στη Χαλκιδική

Ο Τουριστικός και Αναπτυξιακός Όμιλος Χαλκιδικής-ΤΑΟΧ, σε συνεργασία με τον Δήμο Κασσάνδρας ξεκίνησε τη διοργάνωση της πολυεκδήλωσης “Agro Tourism 2009”, όπως δηλώθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, που έγινε […]

Ο Τουριστικός και Αναπτυξιακός Όμιλος Χαλκιδικής-ΤΑΟΧ, σε συνεργασία με τον Δήμο Κασσάνδρας ξεκίνησε τη διοργάνωση της<...> πολυεκδήλωσης “Agro Tourism 2009”, όπως δηλώθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, που έγινε στις 4 Μαρτίου 2009, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλόγου “Η Κασσάνδρα”. Η Agro Tourism 2009 θα γίνει στην περιοχή της Καλλιθέας Χαλκιδικής το Σαββατοκύριακο 24, 25 και 26 Απρ 2009. Η πολυεκδήλωση Agro Tourism 2009 θα περιλαμβάνει:

1. Έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, τροφίμων, τεχνημάτων, άλλων ειδών και υπηρεσιών,
2. συναντήσεις διερεύνησης επιχειρηματικών συνεργασιών,
3. γευσιγνωσίες για επιλεγμένους προσκεκλημένους-αγοραστές,
4. επίδειξη τοπικών πολιτιστικών συλλογικών δραστηριοτήτων,
5. ημερίδα προβληματισμού για το περιβάλλον,

με στόχο να δημιουργηθούν ευκαιρίες συνεργασίας του τουρισμού με την τοπική αγροτική παραγωγή, την τοπική οικονομία και τον τοπικό πολιτισμό.

Ο δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Αριστείδης Κανέλης, θεώρησε ότι η Agro Tourism 2009 που σχεδιάστηκε να συμπίπτει με την παρουσία 10.000 περίπου Αυστριακών επισκεπτών σε τουριστικές επιχειρήσεις του Δήμου Κασσάνδρας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία συλλογικής υποστήριξης και γίνεται χάρις στην συνεργασία και του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης-ΟΤΕΚ.

Ο διευθυντής του ΟΤΕΚ Μακεδονίας κ. Δημ. Μπακύρας, δήλωσε ότι ο ΟΤΕΚ θα παρουσιάσει και στους επαγγελματίες του τουρισμού στην Χαλκιδική την παραδοσιακή γαστρονομία με τοπικά αγροτικά προϊόντα, οργανώσει διαγωνισμό μαγειρικής και θα δείξει στους παραγωγούς των φημισμένων τοπικών προϊόντων τον τρόπο σερβιρίσματος αυτών. Το επιδεικτικό αγροτικό χωριό ΑγρΟραμα θα στηρίξει με τους παραγωγούς φημισμένων τοπικών προϊόντων την Agro Tourism 2009, ενώ δίνεται ιδιαίτερη σημασία στους παραγωγικούς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής.
Η ημερίδα, το απόγευμα του Σαββάτου, 25-4-2009, θα έχει ως κύριο θέμα το περιβάλλον, αναγνωρίζοντας την θεμελιώδη σημασία στον πολύ σημαντικό αυτόν παράγοντα, που είναι χαρακτηριστικός στην Χαλκιδική, τόσο για τον Τουρισμό όσο και για την αγροτική παραγωγή. Aλλωστε, το περιβάλλον, ενώ κυρίως είναι το φυσικό, είναι ταυτοχρόνως και το οικονομικό, το τεχνολογικό, το πολιτικό, το κοινωνικό και το πολιτιστικό.

Ο πρόεδρος του ΤΑΟΧ κ. Θεόδωρος Νικολαΐδης δήλωσε ότι με κύριους πυλώνες του τρεις Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Κασσάνδρας, η πολυεκδήλωση Agro Tourism 2009 φιλοδοξεί να παρουσιάσει και τα δύο βράδια (24 και 25 Απρ 2009) δείγμα του πολιτισμού της περιοχής, και να δείξει ότι η “ψυχή” της τοπικής ανάπτυξης είναι οι διάφορες συλλογικές μορφές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024