Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΖημίες 2 δισ. ευρώ στην ΥΠΑ
Και θέμα ανασφάλειας αεροδρομίων θέτει ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ

Ζημίες 2 δισ. ευρώ στην ΥΠΑ

Στο ποσό των 2 δισ. ευρώ ανέρχονται οι οικονομικές απώλειες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΟΣΥΠΑ, κ. Βασίλη Αλεβιζόπουλου, στην εκπομπή…

Στο ποσό των 2 δισ. ευρώ ανέρχονται οι οικονομικές απώλειες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα<...> με τις δηλώσεις του προέδρου της ΟΣΥΠΑ, κ. Βασίλη Αλεβιζόπουλου, στην εκπομπή “Business &Travel” στο οικονομικό κανάλι sbc. “Πρόκειται για μια σημαντική απώλεια εσόδων, καθώς με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να εκσυγχρονιστούν όλα τα αεροδρόμια της χώρας”, πρόσθεσε.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος επισήμανε ότι από τους τέσσερις “κωδικούς” εσόδων της ΥΠΑ, η υπηρεσία έχει συνολικά 500 εκατ. ευρώ ετησίως, με κυριότερη πηγή εσόδων το σπατόσημο, το οποίο συμβάλει κατά 220 εκατ. ευρώ το χρόνο στα συνολικά έσοδα, διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο τα σενάρια που υποστηρίζουν πως τα κρατικά αεροδρόμια δεν αναπτύσσονται, γιατί δεν έχουν έσοδα.

Σχετικά με το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”, ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ, τόνισε ότι πρόκειται για το ακριβότερο αεροδρόμιο της Ευρώπης, ενώ σημείωσε ότι το έργο κατασκευής του υπερτιμολογήθηκε. Δήλωσε μάλιστα ότι “Με τα επιπλέον χρήματα που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του, θα μπορούσαν να κατασκευαστούν άλλα τρία αεροδρόμια”. Τέλος, ο κ. Αλεβιζόπουλος υπογράμμισε πως λόγω της έλλειψης σύγχρονων συστημάτων ελέγχου των αποσκευών στα κρατικά αεροδρόμια προκύπτει θέμα ανασφάλειας τους. Σύμφωνα με τον κ. Αλεβιζόπουλο, 160 εκατ. ευρώ θα χαθούν και η χώρα θα υστερεί από άποψη ασφάλειας, εάν σε διάστημα ενός μηνός δεν κλείσει η υπόθεση εξοπλισμού των αεροδρομίων. “Είναι τραγικό το γεγονός ότι παρόλο που τα χρήματα αυτά έχουν εγκριθεί από το Γ΄ ΚΠΣ, κινδυνεύουν να χαθούν”.

Εν τω μεταξύ, ζοφερά είναι τα μηνύματα της πρώτης περιόδου του 2009 για την εξέλιξη της υπόλοιπης χρονιάς, όσον αφορά στην αγορά των προμηθευτών, σε αντίθεση με το 2008 που κινήθηκε σε αρκετά καλά επίπεδα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Expro Α.Ε., κ. Κωνσταντίνος Τσιγαρίδας, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής.

Αναφορικά με την ξενοδοχειακή αγορά, ο κ. Τσιγαρίδας σημείωσε: “Ανέκαθεν ήταν μια δύσκολη αγορά. Η χρονιά αυτή όμως έχει επιδεινώσει το χρονικό περιθώριο των πληρωμών από τους ξενοδόχους. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα στην είσπραξη των απαιτήσεων που έχουμε από την περσινή τουριστική περίοδο”. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Expro Α.Ε., παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τις επιχειρήσεις, τη δεδομένη στιγμή “κωφεύουν”. “Κι αυτό είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα της αγοράς αυτή τη στιγμή, διότι δεν υπάρχει η ανάλογη ρευστότητα για να μπορέσει να κινηθεί η αγορά”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024