Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί“Ακατανόητο το κλείσιμο της Ακρόπολης”, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΕΞΑ-Α: Ας αναλογιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι το μερίδιο ευθύνης τους

“Ακατανόητο το κλείσιμο της Ακρόπολης”, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Aνοιξε και πάλι χθες από τις 9.30 το πρωί ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, καθώς οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. “Το άνοιγμα του […]

Aνοιξε και πάλι χθες από τις 9.30 το πρωί ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, καθώς οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, αποφάσισαν να<...> αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. “Το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου δε σημαίνει ότι τελειώνουμε και τις κινητοποιήσεις μας, δήλωσαν οι συμβασιούχοι, καθώς θα πρέπει πρώτα να συναντηθούμε με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και να ενημερωθούμε για την ημερομηνία της καταβολής των δεδουλευμένων μας”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το κλείσιμο της Ακρόπολης από συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού: “Θα ήθελα να πω ότι κατανοώ απολύτως τις διαμαρτυρίες των συμβασιούχων και τα αιτήματά τους και τους αγώνες που κάνουν. Αλλά για μένα είναι ακατανόητο ότι αποκλείεται ο Ιερός Βράχος της Ακροπόλεως. Θα έλεγα ότι υπάρχουν και άλλες μορφές πάλης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και όχι ο αποκλεισμός αυτού του παγκόσμιου πολιτιστικού αγαθού”.

“Όταν ο ανώτατος πολιτειακός παράγων της χώρας παρεμβαίνει με δήλωσή του για το κλείσιμο της Ακρόπολης και τις επιπτώσεις του στην εικόνα της χώρας σε διεθνές επίπεδο, οποιαδήποτε παρέμβαση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής μάλλον θα κριθεί εκ του περισσού”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΞΑ-Α.

“Ας αναλογιστούν μόνο, όλοι ανεξαιρέτως οι εμπλεκόμενοι στο θέμα το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί στη διαδικασία τοποθέτησης ταφόπλακας στον τουρισμό της Αττικής, τη στιγμή μάλιστα που οι επιπτώσεις της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης έχουν ήδη αποτυπωθεί στα αποτελέσματα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του πρώτου διμήνου του 2009.

Ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και η αντιπαράθεση εις βάρος του σημαντικότερου μνημείου της χώρας θα σταματήσει εδώ”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024