Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσεις20.000 επισκέπτες και 250 εκθέτες στην 11η Διεθνή Έκθεση για την Eκπαίδευση
Τιμώμενη χώρα φέτος ήταν η Κύπρος

20.000 επισκέπτες και 250 εκθέτες στην 11η Διεθνή Έκθεση για την Eκπαίδευση

Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών πέρασαν τις πύλες της 11ης Διεθνούς ‘Εκθεσης για την Εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6, 7 και 8 Μαρτίου 2009 στο Helexpo Palace […]

Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών πέρασαν τις πύλες της 11ης Διεθνούς ‘Εκθεσης για την Εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις<...> 6, 7 και 8 Μαρτίου 2009 στο Helexpo Palace στο Μαρούσι, με τιμώμενη χώρα την Κύπρο.

Η έκθεση, η οποία τελεί κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Δήμου Αθηναίων, έδωσε σε μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, απόφοιτους, εργαζόμενους, γονείς, εκπαιδευτικούς και σύμβουλους επαγγελματικού προσανατολισμού, την ευκαιρία να ενημερωθούν, άμεσα και αποτελεσματικά, από τους εκπροσώπους των 250 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οργανισμών που συμμετείχαν, σχετικά με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σεμινάρια, ξένες γλώσσες, και πολλά άλλα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Γκοτσοπούλου, τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Αντώνη Πασχαλίδη, το γενικό γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Ελευθέριο Μπούλια και την πρόεδρο των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αθηναίων κα Ήρα Βαλσαμάκη. Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων που παρευρέθησαν ήταν ο γενικός γραμματέας Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, Ο Γερμανός Πρέσβης δρ. Wolfgang Schultheiss και ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Luo Linquan.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις για την αγορά εργασίας και την καριέρα, που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης. Με πλούσια θεματολογία, καταξιωμένους ομιλητές και τη συμμετοχή σημαντικών εταιρειών, το Σταδιοδρόμιο-Job Festival παρείχε πολύτιμη ενημέρωση και χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τη νεανική επιχειρηματικότητα, τους επαγγελματικούς τίτλους σπουδών, το σχεδιασμό καριέρας, την αναζήτηση εργασίας, τις σπουδές ΜΒΑ και πολλά άλλα. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που είχαν την ευκαιρία να κάνουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, προσφορά της διοργανώτριας εταιρείας και της Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας. Εκτός από πολύτιμες πληροφορίες για τις σπουδές και τη σταδιοδρομία τους, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα διασκεδαστικό on-line παιχνίδι γνώσεων με πολλά δώρα για τους νικητές. Η κλήρωση ανέδειξε έναν τυχερό που κέρδισε ένα αυτοκίνητο, αλλά και πολλούς ακόμη κερδισμένους, που έλαβαν υποτροφίες συνολικής αξίας άνω των 160.000 ευρώ, ταξίδια, βιβλία κ.ά.

Εκτός από την Κύπρο, που ήταν τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης, στην έκθεση συμμετείχαν εκπαιδευτικά ιδρύματα και μορφωτικά ινστιτούτα από την Eλλάδα, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Iταλία, την Κίνα, τη Βρετανία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, και τη Σλοβακία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024