Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟδηγίες από ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία για αποφυγή περιοχών της Αθήνας
Κίνδυνος εγκλήματος και πολιτικής βίας σε Ομόνοια και Εξάρχεια

Οδηγίες από ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία για αποφυγή περιοχών της Αθήνας

Συνεχίζεται το θέμα της τρομοκρατίας με ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, αλλά και την Αυστραλία, θυμίζοντας στους πολίτες των χωρών τους ότι τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου δεν έχουν…

Συνεχίζεται το θέμα της τρομοκρατίας με ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, αλλά και την Αυστραλία,<...> θυμίζοντας στους πολίτες των χωρών τους ότι τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου δεν έχουν περάσει.

Η ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στην Ομόνοια και τα Εξάρχεια από τις εννέα το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα, λόγω του φόβου επιθέσεων εναντίον αμερικανικών στόχων. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις επιθέσεις του “Επαναστατικού Αγώνα” και της “Σέχτας Επαναστατών”, ενώ επισημαίνεται και η παρ`ολίγον επίθεση με 50 κιλά εκρηκτικών στα γραφεία της Citibank στην Κηφισιά. Μάλιστα, όπως σημειώνεται, “οι τελευταίες ενέργειες αποδεικνύουν ότι οι δράστες δεν κάνουν διακρίσεις”.

Όπως αναφέρεται πιο αναλυτικά, “οι Αμερικανοί τουρίστες και όσοι Αμερικανοί πολίτες ζουν στην Ελλάδα καλούνται να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να είναι πολλοί προσεκτικοί και να παρακολουθούν τις τοπικές εξελίξεις”. Η Ομόνοια και τα Εξάρχεια αναφέρονται ως περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος “εγκλήματος και πολιτικής βίας”, γι`αυτό και το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας έχει προειδοποιηθεί να αποφεύγει αυτές τις συνοικίες από τις εννέα το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα.

Η οδηγία αναφέρει ότι όπως και άλλες χώρες που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου υπάρχει ελεύθερη διακίνηση μεταξύ των συνόρων, έτσι και στην Ελλάδα μπορούν να μπαινοβγαίνουν με πλήρη ανωνυμία τρομοκρατικές ομάδες. Η Ελλάδα αναφέρεται ως το πρώτο σημείο εισόδου στα Νοτιοανατολικά, και λόγω της μεγάλης της ακτογραμμής και των νησιών της αποτελεί εύκολο σημείο εισόδου. Ο κίνδυνος του να είναι κάποιος στο «λάθος σημείο την λάθος ώρα» είναι πολύ μεγάλος. Επίσης, αναφέρεται ότι απεργίες και διαδηλώσεις γίνονται στην χώρα πολύ συχνά, όπως και τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008. «Οι πανεπιστημιακοί χώροι χρησιμοποιούνται από αναρχικούς, ενώ η αστυνομία απαγορεύεται να μπει σε αυτές τις περιοχές.
Η ταξιδιωτική οδηγία της Μεγάλη Βρετανίας αναφέρει ότι υπάρχει μια γενική απειλή από ελληνικές ομάδες αναρχικών και ‘εσωτερική τρομοκρατία’, η οποία έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Οι επιθέσεις γίνονται αδιακρίτως στόχους, συμπεριλαμβανομένων και σημείων όπου υπάρχουν ξένοι τουρίστες. «Υπάρχει ιστορία με την εσωτερική τρομοκρατία της Ελλάδας. Οι Βρετανοί στην Ελλάδα θα πρέπει να επαγρυπνούν και να ελέγχουν συνέχεια τα μέτρα ασφάλειας τους. Παρ’ όλα αυτά δεν έχουν αναφερθεί επιθέσεις ευθέως σε Βρετανούς τουρίστες, όπου έχουν πληγεί τουριστικές τοποθεσίες. Οι εσωτερικές τρομοκρατικές ομάδες μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους» συνεχίζει η οδηγία και αναφέρει ότι μεταξύ των στόχων είναι εμπορικά καταστήματα.
Από την άλλη πλευρά, η Αυστραλία με νέα της οδηγία που ισχύει ακόμα και σήμερα, θυμίζει ότι βίαιες επιθέσεις έγιναν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης, στις 6 Δεκεμβρίου. “Η κατάσταση παραμένει άστατη και οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται. Οι Αυστραλοί πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων. Πρέπει να αποφεύγουν όλες τις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες γιατί μπορεί να γίνουν βίαιες“. Η Κυβέρνηση της Αυστραλίας συμβουλεύει τους πολίτες της χώρας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην Ελλάδα γιατί υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024