Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου η καταγγελία ΟΣΥΠΑ για την ασφάλεια του νέου αεροδρομίου

Σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου η καταγγελία ΟΣΥΠΑ για την ασφάλεια του νέου αεροδρομίου

Τον δρόμο προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου πήρε η καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) σχετικά με την ασφάλεια λειτουργίας του αεροδρομίου των Σπάτων. Ο εισαγγελέας του […]

Τον δρόμο προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου πήρε η καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ<.>) σχετικά<...> με την ασφάλεια λειτουργίας του αεροδρομίου των Σπάτων.

Ο εισαγγελέας του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, κ. Π. Δημόπουλος, διαβίβασε τη μηνυτήρια αναφορά της ΟΣΥΠΑ καθώς και το σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ που απαντά στις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, προκειμένου να διερευνήσει, όταν λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο, αν τηρούνται οι όροι ασφαλείας των πτήσεων.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά της ΟΣΥΠΑ το νέο αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' στα Σπάτα δεν πληροί τους όρους ασφαλείας των πτήσεων παρουσιάζοντας 180 περίπου μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα και για αυτό δεν πρέπει να λειτουργήσει στις 28 Μαρτίου, όπως έχει εξαγγελθεί. Η ΟΣΥΠΑ ζητάει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε περίπτωση που διερευνηθούν οι καταγγελίες της και προκύψουν ευθύνες.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ απαντώντας στις καταγγελίες με έγγραφο του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι τα έργα στο αεροδρόμιο βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν εγκαίρως, ενώ θεωρεί ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας των πτήσεων.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Δημόπουλος έδωσε εντολή σε αντεισαγγελέα του ΑΠ να αναμένει την έναρξη του νέου αεροδρομίου, καθώς αυτήν τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί αν οι πτήσεις πραγματοποιούνται με ασφάλεια και το αεροδρόμιο λειτουργεί σωστά.

Τέλος, ο κ. Δημόπουλος έδωσε εντολή, σε περίπτωση που εξακριβωθεί η οποιαδήποτε κακή λειτουργία του αεροδρομίου, να διαταχθεί ανάκριση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024