Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο τουριστικό προϊόν της Κρήτης θα πρέπει να στηριχθεί συνολικά σε επίπεδο νησιού
Παρουσίαση μελέτης για τον τουρισμό της Κρήτης

Το τουριστικό προϊόν της Κρήτης θα πρέπει να στηριχθεί συνολικά σε επίπεδο νησιού

Η Ποιοτική Έρευνα Τουρισμού για την Κρήτη που πραγματοποίησαν η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επιμελητήρια της Κρήτης, καθώς και τις Ενώσεις Ξενοδόχων, και διεκπεραίωσε […]

Η Ποιοτική Έρευνα Τουρισμού για την Κρήτη που πραγματοποίησαν η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τις<...> Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επιμελητήρια<...> της Κρήτης, καθώς και τις Ενώσεις Ξενοδόχων, και διεκπεραίωσε το Πολυτεχνείο Κρήτης, παρουσιάστηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου.

Στόχος της ήταν η συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων, ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει σύγκριση μεταξύ του σήμερα και των μεταβολών που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια στον τομέα του τουρισμού. Τελικός σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να αναδειχθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, με τέτοιο τρόπο, ώστε με τη δημιουργία νέων υποδομών, να προσελκύει και νέες κοινωνικές ομάδες τουριστών συνολικά σε όλο το νησί.

Τα κυριότερα συμπεράσματα που προκύπτουν από την μελέτη για το νομό Ηρακλείου είναι ότι το τουριστικό προϊόν θα πρέπει να στηριχθεί συνολικά σε επίπεδο Κρήτης. Το προφίλ του τουρίστα που επισκέπτεται το νομό Ηρακλείου διαφέρει από αυτό στους υπόλοιπους νομούς. Συγκεκριμένα, στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης, οι επισκέπτες έρχονται κυρίως με τις οικογένειες τους, ενώ το νομό Ηρακλείου προτιμούν νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι, οι οποίοι έρχονται μόνοι τους ή με φίλους τους.

Η νομάρχης Ηρακλείου κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη, επεσήμανε σε δηλώσεις της: “Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επιμελητήρια της Κρήτης, καθώς και τις Ενώσεις Ξενοδόχων πραγματοποίησαν τη μελέτη αυτή, την οποία ανέθεσαν στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Έγινε μια πολύ καλή δουλειά. Κάθε μελέτη εξάλλου είναι ένα δυνατό εργαλείο και ένα δυνατό όπλο για τους φορείς του τόπου, ανάλογα και με την ιδιότητα, τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες που έχει ο καθένας, με δεδομένο πάντα την αξιοποίηση των συμπερασμάτων με το σωστό τρόπο.

Η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο, με τη συμμετοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης, και συγκεκριμένα των υπευθύνων που ανέλαβαν τη μελέτη από το Εργαστήριο Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, υπηρεσιακών παραγόντων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, των δημάρχων από τους τουριστικούς δήμους, των ξενοδόχων, των εκπροσώπων των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και καταλυμάτων και όλων των αρμόδιων με τον τουρισμό φορέων, καθώς και μελών της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής.

Η συγκεκριμένη ανάλυση που γίνεται αποτελεί μόνο το πρώτο στάδιο των προσπαθειών μας. Θα υπάρχει μια συνεχής συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, ώστε να μπορέσουμε- αξιοποιώντας τη μελέτη αυτή- να δώσουμε το καλύτερο δυνατό στους φορείς του τουρισμού, προκειμένου στη δύσκολη σημερινή εποχή που ο τουρισμός δέχεται ένα πλήγμα από την οικονομική κρίση, να αξιοποιήσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την ιδιαίτερη δυναμική που έχει η Κρήτη, με τέτοιο τρόπο ώστε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος από τη δύσκολη αυτή διεθνή συγκυρία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024