Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάγκη για φθηνότερα τουριστικά πακέτα στη Μαγνησία
Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας

Ανάγκη για φθηνότερα τουριστικά πακέτα στη Μαγνησία

Στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και του προέδρου της Ένωσης Εστίασης & Διασκέδασης Ν. Μαγνησίας, με ξενοδόχους και στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων […]

Στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και του προέδρου της<…> Ένωσης Εστίασης & Διασκέδασης Ν. Μαγνησίας, με ξενοδόχους και στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της περιοχής, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην προσπάθεια για χαμηλότερα κοστολόγια του τουριστικού πακέτου και πως αυτό θα πραγματοποιηθεί. Από κοινού οι Ενώσεις συμφώνησαν τα παρακάτω:

1) Να γίνει καταγραφή μέσω των επιχειρήσεων όλων των προμηθευτών της περιοχής που εφοδιάζουν την αγορά της Μαγνησίας.
2) Να σταλεί ανοιχτή πρόσκληση σε ξενοδοχεία, βοηθητικά καταλύματα, εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί κτλ. προκειμένου να καταγραφεί το δυναμικό των προμηθευτών και να ενημερώσουνε τις αντίστοιχες Ενώσεις στις οποίες ανήκουνε με τα στοιχεία των προμηθευτών τους
3) Το 2009 να αποτελέσει τη χρονιά κατά την οποία θα γίνει το ξεκίνημα της διαχείρισης των αγορών πρώτων υλών-αναλωσίμων και όχι μόνο και να πραγματοποιηθεί έρευνα για τη διάθεση των τοπικών προμηθευτών σε επίπεδο Θεσσαλίας που θα ήθελαν να συμβάλλουν σε μαζικές πωλήσεις στις τουριστικές επιχειρήσεις
4) Να γίνει η απαραίτητη διερεύνηση για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης υπό μορφή cluster όπου θα γίνει πρόσκληση συμμετοχής σε επιχειρήσεις όλου του κυκλώματος προμήθειας και διαχείρισης των προϊόντων που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις που διαμορφώνουν το τουριστικό προϊόν (ξενοδοχεία, εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.λπ.), ενώ να επεκταθεί η προσπάθεια σε όλους τους προμηθευτές που εξοπλίζουν μια τουριστική επιχείρηση.
5) Η καταγραφή των προμηθευτών να γίνει μέχρι τις 10/05, όπου θα γίνουν οι απαραίτητες έρευνες αγοράς και η συμμετοχή σε αυτό το εγχείρημα. Σε κοινή ημερίδα των δυο Ενώσεων που θα γίνει στις 31 Μαΐου θα γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
6) Να συντονιστούν οι Ενώσεις με δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Γι`αυτό το λόγο και θα γίνει μία συνάντηση με τη ΝΑΜ.

Στόχος της παραπάνω κίνησης είναι η διευκόλυνση των επισκεπτών σε μια εποχή δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για διαμόρφωση μικρότερων κοστολογίων στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Βασικό μέλημα των Ενώσεων είναι να πειστεί ο επισκέπτης ότι επιλέγοντας τις τουριστικές επιχειρήσεις της Μαγνησίας κερδίζει χρήματα και αυξάνεται η αποταμιευτική διάθεση που έχει ανάγκη λόγω της κρίσης που διέπει την εποχή μας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024