Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή89 πρώην δήμαρχοι της Γαλλίας στην αρχαία Ολυμπία
Συνάντηση με το δήμαρχο αρχαίας Ολυμπίας και άλλους τοπικούς φορείς

89 πρώην δήμαρχοι της Γαλλίας στην αρχαία Ολυμπία

Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε χθες Τρίτη 27 Απριλίου ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιος Αηδόνης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με 89 πρώην δημάρχους από τη Γαλλία, μέλη της F.A.M.A.F […]

Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε χθες Τρίτη 27 Απριλίου ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιος Αηδόνης στην αίθουσα του<...> δημοτικού συμβουλίου με 89 πρώην δημάρχους από τη Γαλλία, μέλη της F.A.M.A.F (Federation des Anciens Maires et Adjoints de France – Oμοσπονδία Πρώην Δημάρχων Γαλλίας) με τον πρόεδρο τους, δρ. Ludin Pierre. Την επίσκεψη και εκδήλωση επιμελήθηκε και οργάνωσε το τουριστικό γραφείο ειδικευμένο στη γαλλική αγορά, Yalos Tours.

Οι πρώην δήμαρχοι έφτασαν στο Κατάκολο με το κρουαζιερόπλοιο “Poesia” και ακολούθως, αφού επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, έγιναν δεκτοί από το δήμαρχο και άλλους τοπικούς φορείς. Επίσης, παραβρέθηκε και ως εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης.

Ο κ. Αηδόνης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους τόνισε ότι “ο πολιτισμός εκφράζεται και εκφράστηκε μέσα από την ειρήνη. Η ειρήνη τη περίοδο των ολυμπιακών αγώνων εκφράστηκε μέσα από την Ιερή εκεχειρία. Η υλοποίηση της εκεχειρίας ήρθε μέσα από τους ολυμπιακούς αγώνες. Δυο βασικές αρχές της ολυμπιακής κοσμοθεωρίας είναι η εκεχειρία και το ευ αγωνίζεστε, δύο αρχές διαχρονικές και επίκαιρες μέχρι την εποχή μας”. Επεσήμανε επίσης ότι ο δήμος της αρχαίας Ολυμπίας έχει αδελφοποιηθεί με τη γαλλική πόλη Αντίμπ.

Ο κ. Piere Ludin, επικεφαλής της ομοσπονδίας των πρώην δημάρχων της Γαλλίας, αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο για τη φιλοξενία και τη ζεστή υποδοχή στον χώρο του δημαρχείου, του δώρισε ένα βιβλίο με θέματα και εικόνες από την πόλη του Λυών. Ο κ. Καραγιάννης με την σειρά του τους καλωσόρισε στην αρχαία Ολυμπία και σημείωσε ότι “είναι σημαντικό για μας να έχουμε ανθρώπους –φίλους μας- όπως είναι οι Γάλλοι και η ιστορία έχει αποδείξει τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας”.

Η ομοσπονδία των Πρώην Δημάρχων ιδρύθηκε στη Γαλλία το 1993 από 4 διαφορετικούς νομούς της Γαλλίας και είχε περίπου 200 μέλη. Σήμερα έχει περίπου 5.000 μέλη, όλα πρώην δήμαρχοι από διάφορες γαλλικές πόλεις, τα οποία εκπροσωπούν γύρω στους 47 νομούς.

Μετά την σύντομη εκδήλωση οι επισκέπτες έλαβαν αναμνηστικά δώρα και αναχώρησαν προς το Κατάκολο, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024