Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΣπ. Σπυρίδων: Ο τουρισμός στυλοβάτης της εθνικής οικονομίας
Βραβεία Τουρισμού 2009

Σπ. Σπυρίδων: Ο τουρισμός στυλοβάτης της εθνικής οικονομίας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο του έργου “Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος”, διοργάνωσε την Τρίτη 28 Απριλίου, στην Πάτρα, τα Βραβεία Τουρισμού 2009, μια εκδήλωση που αποτελεί τμήμα […]

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο του έργου “Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος”, διοργάνωσε την Τρίτη 28 Απριλίου, στην Πάτρα, τα<...> Βραβεία Τουρισμού 2009, μια εκδήλωση που αποτελεί τμήμα της υλοποίησης της δράσης “Βράβευση επιχειρήσεων, φορέων και προσωπικοτήτων που έχουν συμβάλλει στην τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας”. Η εκδήλωση διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος με στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός στα επόμενα χρόνια και είναι επίσης η πρώτη στο είδος της που διοργανώνεται από κρατικό φορέα στη χώρα μας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Σπύρος Σπυρίδων, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γιώργος Κοντογιάννης, ο πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Γεράσιμος Φωκάς και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Νίκος Αγγελόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος απένειμε τα ακόλουθα βραβεία:

  • «Φορέας για την Προστασία και Προβολή του Φυσικού Περιβάλλοντος», στο Δήμο Θεστιέων Αιτωλοακαρνανίας.
  • «Τουριστικός Φορέας με σημαντική προσφορά στην Τουριστική Προβολή», στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Αχαΐας.
  • «Φορέας με σημαντική προσφορά στην Τουριστική Προβολή», στη Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης της Νομαρχίας Αχαΐας.
  • «Έντυπο Υλικό Τουριστικής Προβολής», στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας.
  • «Τοπικά Προϊόντα που έχουν συμβάλλει στην Τουριστική Προβολή», στο Κτήμα Μπριντζίκη.

  • Απονεμήθηκαν, επίσης, Τιμητικές Διακρίσεις στους κ.κ.:
    – Νίκο Αγγελόπουλο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τoυ ξενοδοχειακού Ομίλου Aldemar, για τη συνεισφορά του στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάδειξη της εταιρείας Aldemar ως της “Καλύτερης Πράσινης Ξενοδοχειακής Αλυσίδας στην Ευρώπη».
    – Δρ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για τη συνεισφορά του στην προστασία και προβολή του φυσικού περιβάλλοντος.
    Νικόλαο Παπαλέξη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Αχαΐας και πρόεδρο της ΕΤΑΑ, για τη συνεισφορά του στον τουρισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

    Στην ομιλία του κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Σπυρίδων ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο τουρισμός σήμερα αποτελεί μια από τις πιο προσοδοφόρες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομικές δραστηριότητες του πλανήτη. Στη χώρα μας, μάλιστα, συνεισφέρει κατά τουλάχιστον 18% στο ΑΕΠ, αποτελώντας πραγματικά το στυλοβάτη της εθνικής μας οικονομίας.

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διαθέτει σειρά στρατηγικών πλεονεκτημάτων στον τομέα του τουρισμού, αλλά και μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων αυτών, και στους τρεις νομούς μας, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία. Έτσι, παρά τις φυσικές καταστροφές που αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια, η τουριστική κίνηση διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα, υποστηρίζοντας τόσο το έργο της ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών, όσο και την ευρύτερη αναπτυξιακή μας προσπάθεια.

    Προτεραιότητά μας, λοιπόν, είναι η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Δυτικής Ελλάδας, με κάθε διαθέσιμο τρόπο, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία του τουρισμού στην ανάπτυξη αλλά και την συμβολή του στην εθνική οικονομία, δημιουργούμε την ειδική Επιτροπή Τουριστικής Στρατηγικής και Ανάπτυξης, η οποία θα είναι το κορυφαίο συντονιστικό όργανο σχεδιασμού και υλοποίησης της τουριστικής μας πολιτικής σε επίπεδο Περιφέρειας, κατά τα πρότυπα της οργάνωσης και λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού.

    Υλοποιούμε, επίσης, σειρά πρωτοβουλιών για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, εντός και εκτός συνόρων. Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του έργου της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 Ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνεται και η διοργάνωση των Βραβείων Τουρισμού 2009, μιας εκδήλωσης πρωτοποριακής σε πανελλαδικό επίπεδο. Μιας εκδήλωσης που στόχο έχουμε να καθιερώσουμε ως θεσμό υψηλής απήχησης για την περιοχή μας. Μιας εκδήλωσης που αναγνωρίζει και τιμά την προσφορά στον τουρισμό μας επιχειρήσεων, φορέων αλλά και προσώπων που αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση με τη λειτουργία και τα επιτεύγματά τους.

    Οι στόχοι που θέτουμε, οι πολιτικές που εφαρμόζουμε και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε, όπως η εκδήλωση αυτή, στοχεύουν στη μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων που συνδέονται με το τουριστικό μας προϊόν. Πλεονεκτημάτων τα οποία αξιοποιούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες της δύσκολης παγκόσμιας συγκυρίας, στην οποία βρισκόμαστε, για να επιταχύνουμε τον αναπτυξιακό μας βηματισμό, για να μπορούμε να κοιτάζουμε αισιόδοξα το μέλλον”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024