Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΑΣΟΚ: Υπέρ της λειτουργικής τακτοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων
Με προϋπόθεση τη συνολική επίλυση των προβλημάτων

ΠΑΣΟΚ: Υπέρ της λειτουργικής τακτοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η συζήτηση σχετικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για το κύριο θέμα της λειτουργικής τακτοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων…

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η συζήτηση σχετικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για το κύριο θέμα της λειτουργικής<...> τακτοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων.

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου, ξεκαθάρισε ότι, το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της λειτουργικής τακτοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων, υπό τη βασική προϋπόθεση όμως, ότι αυτή θα συνοδεύεται και από συνολική επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τις πολεοδομικές εκκρεμότητες των συγκεκριμένων χώρων.

“Εσείς με το Νομοσχέδιο αυτό διαχωρίζετε πλήρως τα δύο θέματα και ουσιαστικά λέτε `α, αυτό δεν μας αφορά. Δεν είναι δικό μας θέμα, δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, είναι άλλων. Από εμάς πάντως, όλοι θα είναι νόμιμοι`. Το πρόβλημα είναι συνολικό και ενιαίο, δεν έχει κάποιες πλευρές μόνο. Εάν θέλατε να το λύσετε μόνιμα και ουσιαστικά, έπρεπε να παρουσιάσετε μια συνολική πρόταση που να αφορά όλες τις πλευρές του προβλήματος και όχι μόνο αυτές που θεωρείτε δικές σας”, τόνισε η κα Γκερέκου, ενώ επισήμανε απευθυνόμενη προς τον υπουργό, ότι “ο λόγος για τον οποίο προφανώς το κάνετε αυτό, είναι γιατί περισσότερο από τη λειτουργική τακτοποίηση, σας ενδιέφερε τη στιγμή αυτή η ψηφοθηρική τακτοποίηση του θέματος”.

Η κα Γκερέκου διερωτήθηκε για ποιο λόγο δε συμμετέχει και το ΥΠΕΧΩΔΕ στο συγκεκριμένο Νομοσχέδιο ούτως ώστε να δοθούν λύσεις και στο θέμα της “πολεοδομικής τακτοποίησης”. “Απορώ τι φοβάται ο κ. Σουφλιάς και δε συμμετείχε στο συγκεκριμένο Νομοσχέδιο, τη στιγμή που μέσω του Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό, ετοιμάζεται κυριολεκτικά να τσιμεντοποιήσει τα πάντα”, παρατήρησε η κα Γκερέκου.

Διευκρινίζοντας επιπρόσθετα τη θέση του ΠΑΣΟΚ ως προς το θέμα αυτό η κα Γκερέκου τόνισε ότι, “όταν αγαπάς κάτι οφείλεις να είσαι και αυστηρός στην προσπάθειά σου να το προστατεύσεις και έτσι ακριβώς οφείλουμε να σκεφθούμε για τον Ελληνικό Τουρισμό της στιγμή αυτή. Το δικό μας βασικό μέλημα, δεν είναι το να εξασφαλίσουμε ψήφους για τις επόμενες εκλογές αλλά να φτιάξουμε έναν ελληνικό τουρισμό με δυναμική προοπτική για το άμεσο μέλλον, ο οποίος θα παρέχει υψηλού επιπέδου ποιότητας και ασφάλειας υπηρεσίες στους επισκέπτες μας. Αυτός είναι ο πρώτιστος στόχος μας, ενώ φυσικά οφείλουμε παράλληλα να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και να ενισχύσουμε τη θέση των εργαζομένων. Από το άλλο μέρος όμως, δε λέμε ότι `θα βγούμε και θα κόψουμε το κεφάλι` κανενός. Είναι πολλοί εκείνοι οι επιχειρηματίες του τουρισμού οι οποίοι ουσιαστικά «κατευθύνθηκαν» στο να παρανομήσουν λόγω λανθασμένων πολιτικών επιλογών από όλες τις πλευρές. Εμείς σας καλούμε να μην επαναλάβετε ξανά και ξανά το ίδιο λάθος, αλλά με δίκαιο και γενναίο τρόπο να το λύσουμε όλοι μαζί ουσιαστικά. Γι’ αυτό άλλωστε και σας κάναμε ήδη μια σειρά από προτάσεις. Γι’ αυτό άλλωστε και σας προτείνουμε την κατηγοριοποίηση της παραβατικότητας. Με λίγα λόγια, εκείνο που υποστηρίζουμε είναι ότι πρέπει να λύσουμε μια και καλή, το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο χώρο των τουριστικών καταλυμάτων κυρίως από την απληστία του υπερ-κέρδους. Αν το κάνουμε αυτό, οι πάντες θα είναι ωφελημένοι και κυρίως ο Ελληνικός Τουρισμός συνολικά”.

Κλείνοντας η Aντζελα Γκερέκου κάλεσε τον υπουργό να αποσύρει στο σύνολό του το τμήμα που αφορά τη λειτουργική τακτοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων και να επαναφέρει μια συνολική πρόταση με τη σύμπραξη του ΥΠΕΧΩΔΕ, η οποία θα λύνει το κρίσιμο αυτό θέμα με ουσιαστικό και μόνιμο τρόπο, “χωρίς ημίμετρα και επιβράβευση των παρανομούντων, όπως συμβαίνει τη στιγμή αυτή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024