Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Το μεγαλύτερο εμπόδιο για ανάπτυξη αποτελεί το αεροδρόμιο

Ήπια τουριστική ανάπτυξη στα Κύθηρα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Μάιος 2009, 00:00

Ο Δήμος Κυθήρων, καταβάλωντας προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή αλλά στοχευμένη προβολή του νησιού, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Αυστρίας, φιλοξένησε<...>

ομάδα Αυστριακών δημοσιογράφων (των μεγαλύτερων σε κυκλοφορία εφημερίδων της Αυστρίας (όπως Kurier, Kleine Zeitung κ.ά) και Tour Operators το διάστημα 14 έως 19 Μαίου. Η καθυστερημένη τουριστική ανάπτυξη του νησιού φαίνεται ότι απεδείχθη σωτήρια για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και της ιδιοσυγκρασίας των κατοίκων. Στα Κύθηρα μάταια θα ψάξει κάποιος να βρεί υπερμεγεθή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, οικοδομικά εκτρώματα και κακοστημένα μαγαζιά που αποβλέπουν στην εύκολη λεία πελατών και έχουν χαλάσει την όψη και τη φήμη πολλών προορισμών της χώρας μας. Προς έκπληξη τόσο των δημοσιογράφων αλλά και των Tour Operator, το νησί διαθέτει αξιόλογες μικρές μονάδες που απευθύνονται σε όσους αναζητούν τη γνήσια ελληνική φιλοξενία, σε έναν αλώβητο τόπο, και που ανταποκρίνονται σε όλες τις απαιτήσεις του σύγχρονου τουρίστα.

Οι Tour Operator που επισκέφθηκαν τα Κύθηρα, ενθουσιάστηκαν τόσο από το φυσικό κάλλος, όσο και από τους κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού. Ψαχνοντας για καινούργιους προορισμούς για ένα κοινό Αυστριακών που αναζητεί ποιότητα, γνήσια Ελλάδα και όχι “διακοπές κονσέρβα”, το νησί θα μπορούσε να αποτελέσει το Highlight στα προγράμμά τους, καθώς συγκρίνεται με προορισμούς, όπως Κεφαλλονιά, Σαρδηνία και Κορσική. Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την περαιτέρω ανάπτυξη αποτελεί το αεροδρόμιο. Ενώ οι κτιριακές εγκαταστάσεις χαρακτηρίστηκαν άριστες, ο διάδρομος προσγείωσης παραμένει η κύρια διελκυστίδα για το ξεκίνημα απευθείας πτήσεων από Αυστρία. Ο διάδρομος των 1.500 μέτρων δεν δύναται να δεχθεί μικρό jet (Fokker 100) και απαιτείται doule Touch στην  Καλαμάτα για ανεφοδιασμό, καθιστώντας τη δρομολόγηση charter ασύμφορη. Παρ`όλα αυτά αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν πιλοτικά προγράμματα την επόμενη χρονιά, όπως διαβεβαίωσαν το Γραφείο του ΕΟΤ Βιέννης, οι Springer Reisen και Ideal Tours.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top