Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΘετικά μηνύματα από την καθημερινή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Άμστερνταμ με την Transavia

Θετικά μηνύματα από την καθημερινή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Άμστερνταμ με την Transavia

Καθημερινό τακτικό δρομολόγιο μεταξύ Θεσσαλονίκης και Άμστερνταμ πραγματοποιεί από τις 26 Μαρτίου η Transavia Airlines. Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη θα γίνεται στις 06.45 το πρωί και η άφιξη στο Άμστερνταμ […]

Καθημερινό τακτικό δρομολόγιο μεταξύ Θεσσαλονίκης και Άμστερνταμ πραγματοποιεί από τις 26 Μαρτίου η Transavia<.> Airlines<...>.

Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη θα γίνεται στις 06.45 το πρωί και η άφιξη στο Άμστερνταμ στις 08.55. Η πτήση της επιστροφής θα αναχωρεί από το Άμστερνταμ στις 19.20 (τοπική ώρα) και θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 23.30. Το δρομολόγιο θα εκτελείται με αεροσκάφος Boeing 737-300 που διαθέτει 149 καθίσματα στην οικονομική θέση.

Η νέα πτήση της Transavia γίνεται με τρόπο ώστε να βρίσκεται σε πλήρη συγχρονισμό με το δίκτυο πτήσεων της KLM, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα για άμεσες ανταποκρίσεις προς όλο τον κόσμο.

Όπως και στις άλλες προγραμματισμένες υπηρεσίες που προσφέρει η Transavia, οι πωλήσεις θα διενεργούνται μέσα από το δίκτυο πωλήσεων της KLM. Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνεται και το πρόγραμμα Flying Dutchman για τους συχνούς ταξιδιώτες.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς προορισμούς διακοπών για τους Ολλανδούς οργανωτές ταξιδιών, ενώ για την Transavia αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά, αφού η εταιρία εκτελεί τακτικές και τσάρτερ πτήσεις σε περισσότερους από 20 ελληνικούς προορισμούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η Transavia -της οποίας το 80% των μετοχών ανήκει στην KLM Royal Dutch Airlines- μεταφέρει περισσότερους από 3,5 εκ. επιβάτες σε ετήσια βάση. Ο στόλος της εταιρίας αποτελείται από 22 αεροσκάφη (737-200s, 737-300s και 737-800) με μέσο όρο ηλικίας τα 5 έτη.

Στην τελετή για την υποδοχή της πρώτης πτήσης της Transavia, την Κυριακή 25 Μαρτίου, η οποία λόγω της πυκνής ομίχλης δεν προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο 'Μακεδονία' στις 23.30, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά λίγο αργότερα στην Αθήνα, παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Transavia κ. G. Helming, ο διευθυντής πωλήσεων κ. Paul Fleers, ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου 'Μακεδονία' κ. Γιάννης Καναβάκης, εκπρόσωποι της Ολλανδικής πρεσβείας, εκπρόσωποι της KLM με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή Μεσογείου κ. Pieter Elbers και τον διευθυντή Ελλάδας κ. Παναγή Βασιλάτο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Β. Μπρόβας, ο κ. Κων/νος Μαργαρίτης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, το προσωπικό και ο προϊστάμενος των γραφείων της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη κ. Βαγγέλης Λούτας και δημοσιογράφοι.

Στην ομιλία του, ο αντιπρόεδρος της Transavia κ. Helming, είπε ότι υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός γι αυτό το νέο δρομολόγιο(το οποίο αποτελεί την τρίτη τακτική πτήση της εταιρίας από και προς Ελλάδα μετά το Ηράκλειο και τη Ρόδο), που δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, με πολύ βολικές ανταποκρίσεις από το Άμστερνταμ, να ταξιδέψουν προς οποιοδήποτε προορισμό στον κόσμο, που περιλαμβάνεται στο δίκτυο της KLM και των συνεργατών της.

Ο γενικός διευθυντής Μεσογείου της KLM κ. Pieter Elbers χαρακτήρισε ως εξαιρετική τη σχέση των ταξιδιωτικών γραφείων της Βόρειας Ελλάδας, τόσο με το προσωπικό όσο και με την ίδια την KLM, ενώ αναφερόμενος στη νέα πτήση είπε: "επιστρέψαμε (μετά τη διακοπή το 1989) στη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Άμστερνταμ με την πεποίθηση ότι θα συνδράμουμε στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας".

Ο εκπρόσωπος της Ολλανδικής πρεσβείας κ. Vervloed (Βερφλούντ) ευχήθηκε η πτήση να συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις των δύο χωρών, τόσο στο εμπορικό όσο και στο τουριστικό επίπεδο, ενώ, όπως είπε, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο το "Φεστιβάλ Ολλανδίας" να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον επόμενο χρόνο.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης κ. Π. Μπαμίδης, ο οποίος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά των μελών της Ένωσης για την Παρουσία της Transavia και της KLM στη Θεσσαλονίκη και ευχήθηκε η νέα πτήση να δώσει την ευκαιρία για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος αλλά και να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Helming έδωσε τιμητική πλακέτα στον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Μακεδονία κ. Γιάννη Καναβάκη καθώς και στον εκπρόσωπο του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κ. Μαργαρίτη.

Τα γραφεία της Transavia βρίσκονται στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024