Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΗ κρίση ωθεί τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες να χρησιμοποιήσουν τα τραίνα
Η μεγάλη αύξηση των ταξιδιωτών με InterRail συνεχίζεται

Η κρίση ωθεί τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες να χρησιμοποιήσουν τα τραίνα

Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες προτιμούν το τραίνο για τις μετακινήσεις των διακοπών τους αυτό το καλοκαίρι. Την ώρα που ο αριθμός των πτήσεων μειώνεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο […]

Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες προτιμούν το τραίνο για τις μετακινήσεις των διακοπών τους αυτό το καλοκαίρι. Την<...> ώρα που ο αριθμός των πτήσεων μειώνεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο αριθμός των ταξιδιωτών που επιλέγουν το InterRail σε όλη την Ευρώπη αυξήθηκε για ακόμα μία φορά τους τελευταίους μήνες με την παραδοσιακή αύξηση του καλοκαιριού να μην έχει καταγραφεί ακόμη.

Μεταξύ του Ιανουαρίου και του Απριλίου του 2009 ο αριθμός των ατόμων που ταξίδεψαν χρησιμοποιώντας το πάσο InterRail αυξήθηκε κατά 5% σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Το 2008 περίπου 240.000 Ευρωπαίοι ταξίδεψαν με το πάσο, μια αύξηση της τάξης του 37% σε σχέση με το 2007.

“Παρά την οικονομική κρίση βλέπουμε ότι η αύξησή μας συνεχίζεται καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να μετακινηθούν με τραίνο στις διακοπές τους”, δήλωσε η διευθύντρια πωλήσεων της Eurail, Ana Dias e Seixas, της εταιρείας που διαχειρίζεται τα πάσα InterRail εκ μέρους όλων των ευρωπαϊκών εταιρειών που συμμετέχουν. “Κυρίως το καλοκαίρι το τραίνο αποδεικνύεται ο πιο δημοφιλής τρόπος ταξιδιού”.

Το πάσο ΙnterRail επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν απεριόριστα ταξίδια με τραίνο προς ή μέσω 30 ευρωπαϊκών χωρών με σχετικά χαμήλο κόστος. Παρόλο που όλο και περισσότεροι άνθρωποι άνω των 26 επιλέγουν το πάς, παραμένει πιο δημοφιλές στις νεαρότερες ηλικίες, που αντιπροσωπεύουν το 60% των πελατών του InterRail.

Το προηγούμενο καλοκαίρι, μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου περίπου 140.000 Ευρωπαίοι ταξίδεψαν χρησιμοποιώντας το InterRail, μια αύξηση της τάξης του 24%. Φέτος η Eurail περιμένει περαιτέρω αύξηση. Η Dias e Seixas δήλωσε: “Το καλοκαίρι ήταν πάντα η καλύτερη περίοδος για τους νέους να ταξιδέψουν με τραίνο. Το ίδιο το ταξίδι μετατρέπεται σε διακοπές, καθώς γνωρίζουν άλλους νέους ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες. Αυτός ακριβώς είναι λόγος απήχησης του πάσου InterRail”.

Η εταιρεία Eurail Group ιδρύθηκε το 2001 ως ένας οργανισμός προορισμένος για τη διαχείριση και την προώθηση του πάσου Eurail, το οποίο γιορτάζει φέτος τα 50 του χρόνια, και το οποίο επιτρέπει στους μη – Ευρωπαίους να εξερευνήσουν την Ευρώπη με τραίνο. Από τον Απρίλιο του 2007 η εταιρεία διαχειρίζεται και προωθεί επίσης το πάσο InterRail, το οποίο δημιουργήθηκε πριν 27 χρόνια, αλλά ανανεώθηκε από τη νέα διοίκηση της εταιρείας.

Το παγκόσμιο πάσο InterRail δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιλέξουν να ταξιδέψουν μέχρι και σε 30 χώρες σε όλη την Ευρώπη με τραίνο ανοίγοντας τους αμέτρητες δυνατότητες. Οι τιμές ξεκινούν από τα 158 ευρώ για ένα νεανικό πασο διάρκειας 5 ημερών και τα 249 ευρώ για ένα πάσο ενήλικα. Η εταιρεία Eurail προσφέρει επίσης μια μεγάλη γκάμα πάσων που ισχύουν για μία μόνο χώρα.

Σημειώνεται ότι οι σιδηροδρομικές εταιρείες των παρακάτω χωρών συμμετέχουν στην προσφορά του ΙnterRail: Αυστρία, Βέγλιο, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία. Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, FYRΟΜ, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία, Σουηδία και Τουρκία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024