Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΚαλοκαιρινές διακοπές και διάσημοι τουριστικοί προορισμοί στο διαδίκτυο
Google Insights

Καλοκαιρινές διακοπές και διάσημοι τουριστικοί προορισμοί στο διαδίκτυο

Εν όψει καλοκαιρινών διακοπών, οι διαδικτυακές αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών όσον αφορά την εξεύρεση του ιδανικού τουριστικού προορισμού έχουν πάρει φωτιά. Σύμφωνα με το δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο της Google, Google Insights, ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς όρους αναζήτησης…

Εν όψει καλοκαιρινών διακοπών, οι διαδικτυακές αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών όσον αφορά την εξεύρεση του ιδανικού τουριστικού προορισμού<...> έχουν πάρει φωτιά. Σύμφωνα με το δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο της Google, Google Insights, ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς όρους αναζήτησης, όσον αφορά στις καλοκαιρινές διακοπές στο διάστημα των τριών τελευταίων μηνών, είναι με σειρά προτεραιότητας οι: «ξενοδοχεία», «εισιτήρια», «διακοπές», «προορισμοί» και «πτήσεις». Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όσον αφορά στις προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου βρίσκουμε τα Χανιά, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Κεφαλονιά και την Πάρο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χώρες που πραγματοποιούν περισσότερες διαδικτυακές αναζητήσεις όσον αφορά στον όρο «διακοπές» (holidays), για το τελευταίο τρίμηνο που διανύουμε, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα του Google Insights, είναι με σειρά προτεραιότητας οι ακόλουθες: Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Σιγκαπούρη, Χόνγκ Κόνγκ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία και Καναδάς. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι όροι «ελληνικές διακοπές» και «τουρκικές διακοπές» βρίσκονται στους 5 πιο γρήγορα αυξανόμενους όρους αναζήτησης παγκοσμίως.

Παράλληλα, όσον αφορά στις διαδικτυακές αναζητήσεις του όρου «διακοπές» σε σχέση με την Ελλάδα «greek holidays», παγκοσμίως, οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά διαδικτυακής αναζήτησης είναι οι ακόλουθες: Μεγ. Βρετανία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Αυστραλία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Νότια Αφρική και Τουρκία. Επιπλέον, η Κεφαλονιά, η Σαντορίνη και η Ρόδος φαίνεται να αποτελούν τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, με τους όρους «kefalonia», «santorinι» και «rhodos» να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων όρων αναζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όλες οι αναζητήσεις που αφορούν στις διακοπές βρίσκονται σε σταθερά υψηλό επίπεδο καθΆ όλη τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου με τη κορύφωση, όπως είναι λογικό, να συντελείται στο τέλος Μαΐου. Τέλος, συγκρίνοντας τον ίδιο όρο πριν από ένα χρόνο, διαπιστώνουμε ότι και πάλι η Μεγ. Βρετανία, η Ελλάδα και η Ιρλανδία βρίσκονται ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά αναζήτησης, όσον αφορά στις διακοπές στην Ελλάδα.

O Country Manager της Google για την Ελλάδα, Γιώργος Σαλιάρης Φασσέας δήλωσε: «Η διαδικτυακή αναζήτηση διακοπών μέσω της Google έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής. Το γεγονός ότι στο εξωτερικό πραγματοποιούνται διαδικτυακές αναζητήσεις για την Ελλάδα, καταδεικνύει ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα εξαιρετικό παγκόσμιο εργαλείο προβολής για τον τουρισμό και την Ελλάδα. Τα δωρεάν εργαλεία, όπως το Google Insights, μπορούν να βοηθήσουν τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις στο να διατηρήσουν την επαφή με τις τελευταίες τάσεις αναζήτησης, έτσι ώστε να προσαρμόσουν τις διαφημιστικές στρατηγικές τους αντίστοιχα».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024