Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕορτασμοί για την Ανδρο στο Saint George Lycabettus
Και συζήτηση με θέμα για τη σημασία των μουσείων στην ανάπτυξη του τουρισμού

Εορτασμοί για την Ανδρο στο Saint George Lycabettus

Φέτος γιορτάζονται τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου Λογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, που βρίσκεται στη Χώρα της Aνδρου και στεγάζεται στο Παλαιό Παγοποιείο Μαντζαβελάκη. Ιδρυτές του είναι ο […]

Φέτος γιορτάζονται τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου Λογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, που βρίσκεται στη Χώρα της Aνδρου και<...> στεγάζεται στο Παλαιό Παγοποιείο Μαντζαβελάκη. Ιδρυτές του είναι ο Μάριος και η Ειρήνη Βασιλοπούλου. Κάθε χρόνο στο Μουσείο διοργανώνονται εικαστικές εκδηλώσεις και διεθνή συνέδρια.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στην Αθήνα τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στο “αδελφό” ξενοδοχείο Saint George Lycabettus. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα “Η σημασία των μουσείων στην ανάπτυξη του τουρισμού” και με ομιλητές τους: Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο (τ. πρόεδρο Ακαδημίας Αθηνών), Κωνσταντίνο Σβωλόπουλο (ακαδημαϊκό) και Ντόρα Ρογκάν-Ηλιοπούλου (ιστορικό της Τέχνης – τεχνοκριτικό).

Ακολούθησε δεξίωση με παραδοσιακές ανδριώτικες γεύσεις, ενώ παράλληλα έγινε αντιπροσωπευτική παρουσίαση των φωτογραφιών με θέμα “Στιγμιότυπα φωτός της Aνδρου από πέντε δημοσιογράφους – σύγχρονους περιηγητές” (Γιάννη Ντρενογιάννη, Βάλυ Βαϊμάκη, Νίκο Μαστροπαύλο, Ιωάννα Παραβάλου και Σίσσυ Νίκα). Τα έσοδα από την πώληση των έργων διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα Τουρισμός-Πολιτισμός, με σκοπό την προβολή του νησιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό και την ανάδειξή του σε γαστρονομικό προορισμό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024