Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠαραγγελία κινητήρων αεροσκαφών αξίας 14 δισ. δολ. από την Etihad Airways
Διεθνής Αεροπορική Έκθεση του Farnborough

Παραγγελία κινητήρων αεροσκαφών αξίας 14 δισ. δολ. από την Etihad Airways

Η Etihad Airways έχει επιλέξει την GE Aviation, τη Rolls-Royce, την Engine Alliance και την International Aero Engines (IAE) για την προμήθεια των κινητήρων των νέων αεροσκαφών της Airbus και […]

Η Etihad Airways έχει επιλέξει την GE Aviation, τη Rolls-Royce, την Engine Alliance και την International Aero Engines (IAE) για την προμήθεια των<...> κινητήρων των νέων αεροσκαφών της Airbus και Boeing, που είχε παραγγείλει στη Διεθνή Αεροπορική Έκθεση του Farnborough. Η συμφωνία περιελάμβανε 100 παραγγελίες που θα παραδοθούν τμηματικά και δικαιώματα αγοράς για 105 επιπλέον αεροσκάφη, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ του 2011 και του 2020.

O εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με έδρα το Abu Dhabi ανακοίνωσε την παραγγελία στην αεροπορική έκθεση του Παρισιού για:
– 78 GEnx κινητήρες, για 35 νέα αεροσκάφη Boeing 787
– 45 Engine Alliance GP7200 κινητήρες, για τα 10 νέα αεροσκάφη Airbus A380
– 44 IAE V2500 κινητήρες, για τα νέα 20 αεροσκάφη Airbus A320

Η Rolls-Royce και η GE Aviation θα παρέχουν κινητήρες για τον στόλο των νέων Airbus A350 και για τα Boeing 777 που αναμένεται να παραδοθούν αντίστοιχα, όπως ανακοινώθηκε στο Farnborough:

– 50 Rolls-Royce Trent XWB κινητήρες για τα 25 νέα αεροσκάφη Airbus A350
– 22 GE90 κινητήρες για τα 10 νέα αεροσκάφη Boeing 777-300ER

Οι παραγγελίες για 239 κινητήρες, που περιλαμβάνουν και 19 εφεδρικούς, κοστίζουν 7 δισ. δολ. σε τιμές τιμοκαταλόγου, συμπεριλαμβανομένων των συμβολαίων συντήρησής τους.

Με την ολοκλήρωση των παραγγελιών και την άσκηση των δικαιωμάτων αγοράς, ο συνολικός αριθμός των κινητήρων θα φτάσει τους 469, σε αξία τιμών τιμοκαταλόγου 14 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένων των συμβολαίων συντήρησης. Αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγγελία κινητήρων στην ιστορία της εμπορικής αεροπλοΐας.

Ο James Hogan, γενικός διευθυντής της Etihad Airways, ανακοίνωσε τις συμφωνίες τη δεύτερη ημέρα της διετούς αεροπορικής έκθεσης που λαμβάνει χώρα στο Le Bourget, στο Παρίσι. Ο ίδιος δήλωσε: “Παρά τις δύσκολες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η βιομηχανία των αερομεταφορών, η Etihad Airways συνεχίζει τα μακροπρόθεσμα σχέδια εξάπλωσής της με έναν μετρημένο, ώριμο και ελεγχόμενο τρόπο.

Τα νέα αεροσκάφη και οι κινητήρες τους είναι προγραμματισμένα να παραδοθούν μεταξύ του 2011 και του 2020, κάτι που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που έχουμε στα σχέδιά μας για σταθερή μελλοντική ανάπτυξη. Τα σχέδια αυτά θα καταστήσουν την Etihad Airways ως την κορυφαία αεροπορική εταιρεία και την έδρα μας στο Abu Dhabi ως το κορυφαίο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου και τουρισμού.

Λειτουργούμε αυτήν τη στιγμή σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις αλλά έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο μέλλον μας. Η εμπιστοσύνη μας αυτή είναι εγγενώς συνδεδεμένη με τη συναρπαστική και συνεχή ανάπτυξη του Abu Dhabi, καθώς και στους συνεταίρους κατασκευαστές των κινητήρων και των αεροσκαφών μας”.

Ένα κριτήριο-κλειδί για όλες τις συμφωνίες αγοράς είναι η περιβαλλοντική απόδοση των κινητήρων. Οι κινητήρες που έχει επιλέξει η Etihad Airways για τα μεγάλων αποστάσεων αεροσκάφη της είναι μεταξύ των πιο τεχνικά προηγμένων και ενεργειακά αποδοτικών όσον αφορά τα καύσιμα, και θα βοηθήσουν στο να διατηρήσουμε τον στόλο της εταιρείας ως έναν από τους πιο πράσινους στους αιθέρες.

Η Etihad Airways έγραψε ιστορία τον Ιούλιο του 2008 στη Διεθνή Αεροπορική έκθεση του Farnborough, όταν έκανε παραγγελία 100 νέων αεροσκαφών. Η εταιρεία επιβεβαίωσε τότε ότι τα 25 αεροσκάφη A350 που είχε παραγγείλει θα είχαν κινητήρες Rolls-Royce Trent XWB και τα 10 Boeing 777s θα είχαν κινητήρες GE90.

Ο κ. Hogan συμπλήρωσε: “Μετά από εκτεταμένη έρευνα και μεγάλο διαγωνισμό, είμαστε σήμερα σε θέση να ανακοινώσουμε τους κατασκευαστές των κινητήρων μας για τα υπόλοιπα 65 αεροσκάφη: 35 Boeing 787s, 10 Airbus A380s και 20 Airbus A320s. Οι συμφωνίες αυτές αποτελούν την καλύτερη επιλογή κινητήρων, λαμβάνοντας υπόψη λειτουργικούς, περιβαλλοντικούς και οικονομικούς παράγοντες”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024