Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΠολιτικές για το μέλλον της Νησιωτικής Ελλάδας
Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

Πολιτικές για το μέλλον της Νησιωτικής Ελλάδας

Ποια είναι τα στοιχεία που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν μια συνεκτική και αποτελεσματική πολιτική για τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών; Ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες και ποιοι οι […]

Ποια είναι τα στοιχεία που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν μια συνεκτική και αποτελεσματική πολιτική για τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών; Ποιες πρέπει να<...> είναι οι προτεραιότητες και ποιοι οι στόχοι; Ποιες είναι οι ευκαιρίες και ποιες οι απειλές; Πως θα αξιοποιηθεί το κοινοτικό κεκτημένο; Πως θα αποκτήσουν ενιαία και ισχυρή φωνή οι νησιωτικές κοινωνίες; Στα ερωτήματα αυτά θα επιχειρήσει να απαντήσει η συζήτηση που οργανώνει το Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιωτικής Ελλάδας “Νήσων Περίπλους” στις 25 Ιουνίου, στην Αθήνα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και ώρα 19:00, και με τίτλο “Πολιτικές για το μέλλον της Νησιωτικής Ελλάδας”.

Με συντονιστή το δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη συζητούν:
Νίκος Δένδιας, υπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής Ν. Κέρκυρας
– Κώστας Κιλτίδης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξς και Τροφίμων, βουλευτής Κιλκίς
Νίκος Σηφουνάκης, τέως υπουργός Αιγαίου, βουλευτής Ν. Λέσβου
Φώτης Κουβέλης, βουλευτής Β` Αθηνών

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, “τα εκατοντάδες νησιά της ελληνικής επικράτειας, χαρακτηριστικό γνώρισμα της χώρας μας, δεν αποτελούν μόνον μια μορφολογική ιδιαιτερότητα που την καθιστά ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Αποτελούν ταυτόχρονα έναν περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και κοινωνικό πλούτο, ένα απόθεμα που πρέπει να προστατευθεί και να αξιοποιηθεί. Εξειδικευμένες οικονομικές δραστηριότητες, αυθεντικά προϊόντα, ενδιαφέρουσα κοινωνική διάρθρωση, ιδιαίτερο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, μοναδική πολιτιστική κληρονομιά. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η νησιωτικότητα, η γεωγραφική απομόνωση, αποτελεί ένα μεγάλο μειονέκτημα, καθώς δημιουργεί ένα πλήθος ειδικών αναγκών. Αυτός είναι ο λόγος που το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας κάνει ειδική αναφορά στις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών, ενώ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν περιοχές με γεωγραφικά μειονεκτήματα, όπως οι νησιωτικές, έχουν επανειλημμένα αναγνωριστεί θεσμικά. Απαιτείται λοιπόν, σε κοινοτικό και εθνικό επίπεδο, μια νέα ειδική πολιτική για τα νησιά”.

Από το πρωί της ίδια ημέρας, στον εκθεσιακό χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών θα παρουσιάζεται Φωτογραφική Έκθεση με τίτλο “Νήσων Περίπλους-Στεριές Θαλασσινών”, που έχει ως θέμα τη Νησιωτικότητα. Επίσης, στις 12 το μεσημέρι, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά οι πέντε ιδιαίτερης αισθητικής αξίας Εκδόσεις του Δικτύου «Νήσων Περίπλους”:

  • Φωτογραφικό λεύκωμα με αξιοθέατα “Στεριές Θαλασσινών”
  • Φωτογραφικό λεύκωμα για την αρχιτεκτονική των νησιών “Αρχιτεκτονική του Φωτός”
  • Εναλλακτικός τουριστικός οδηγός “Νήσων Περίπλους…Εναλλακτικά”
  • Λεύκωμα γαστρονομίας “Κύματα Γεύσεων”
  • Τόμος άρθρων και εισηγήσεων “Νήσων Περίπλους: Ιδέες και σκέψεις για το μέλλον της νησιωτικής Ελλάδας”.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024