Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣχεδιασμός για δίκτυο μαρίνων στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης
Το έργο είναι συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ

Σχεδιασμός για δίκτυο μαρίνων στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης

Εκατοντάδες σκάφη αναψυχής αναμένεται να φιλοξενεί τα επόμενα χρόνια το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, καθώς προχωρά με γοργούς ρυθμούς ο σχεδιασμός του κεντρικού δήμου για δημιουργία “δικτύου μαρίνων”, από το […]

Εκατοντάδες σκάφη αναψυχής αναμένεται να φιλοξενεί τα επόμενα χρόνια το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, καθώς προχωρά με γοργούς<...> ρυθμούς ο σχεδιασμός του κεντρικού δήμου για δημιουργία “δικτύου μαρίνων”, από το λιμάνι της πόλης έως το Μέγαρο Μουσικής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ. Σύμφωνα με τη μελέτη σκοπιμότητας που διεξήγαγε η ανάδοχος εταιρία του έργου Ευρωσύμβουλοι ΑΕ – ΕΥΡΩ-ΤΕΚ Ανώνυμος Μελετητική Εταιρία -και η οποία θα συζητηθεί την Πέμπτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- προτείνεται η δημιουργία τεσσάρων μαρίνων στις περιοχές: Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, 1ος Προβλήτας ΟΛΘ, Κήποι Νέας Παραλίας και θέση Ομίλων Φίλων Θαλάσσης και Ιστιοπλοΐας.

Οι τρεις πρώτες μαρίνες, στις οποίες αναμένεται να φιλοξενούν περισσότερα από 500 σκάφη, μικρά και μεγάλα, προγραμματίζεται να γίνουν βραχυπρόθεσμα, ενώ για λίγο αργότερα χρονικά τοποθετείται η κατασκευή μαρίνας στη θέση των Ομίλων Φίλων Θαλάσσης. Με βάση τη μελέτη θα κατασκευαστούν -μεταξύ άλλων- κυματοθραύστες, αποβάθρες, πεζογέφυρες, χώροι στάθμευσης, χώροι εστίασης και υγιεινής.

Επίσης από την έρευνα της εταιρείας, προκύπτει πως το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης παραμένει εδώ και χρόνια ανεκμετάλλευτο και μη προσβάσιμο και καλείται η Θεσσαλονίκη να ανταποκριθεί στη ζήτηση που προκαλούν οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού και να δώσει δυναμικό παρόν στην αγορά ανταγωνισμού, καθώς Κροατία, Τουρκία και Ιταλία εμφανίζονται να υπερτερούν της χώρας μας στον τομέα αυτό.

Εξάλλου, στην ελληνική θαλάσσια επικράτεια υπάρχουν συνολικά περισσότεροι από 1.250 λιμένες κάθε κατηγορίας. Από αυτούς χαρακτηρισμένοι ως τουριστικοί λιμένες (μαρίνες) είναι οι εξής: Κέρκυρας, Αλίμου, Λευκάδας, Ζέας, Πόρτο Καρράς, Φλοίσβου, Καλαμάτας και Σάνη Χαλκιδικής.

Το έργο για την κατασκευή των μαρίνων στην παραλία της Θεσσαλονίκης θα υλοποιηθεί μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και είναι συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024