Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΛιγότερο διοξείδιο του άνθρακα ταξιδεύοντας με τη BA
Συμβουλές για τους επιβάτες

Λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα ταξιδεύοντας με τη BA

Η British Airways ηγείται της βιομηχανίας αεροπορικών ταξιδιών σε περιβαλλοντικά θέματα επί 10 και πλέον χρόνια και προτείνει τρόπους, με τους οποίους οι ταξιδιώτες μπορούν να μειώσουν το αποτύπωμά τους. […]

Η British Airways ηγείται της βιομηχανίας αεροπορικών ταξιδιών σε περιβαλλοντικά θέματα επί 10 και πλέον χρόνια και προτείνει τρόπους, με τους<...> οποίους οι ταξιδιώτες μπορούν να μειώσουν το αποτύπωμά τους.

“Όταν αγοράζουν το εισιτήριό τους ηλεκτρονικά, ενθαρρύνουμε τους επιβάτες μας να υιοθετήσουν το αντιστάθμισμα των ρύπων που δημιουργούν με το ταξίδι τους μέσω της εθελοντικής συμμετοχής τους στο πρόγραμμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας www.ba.com”, λέει η κα Φρέντυ Στίερ, διευθύντρια της British Airways σε Ελλάδα και Κύπρο. “Aλλο ένα βήμα είναι οι ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς για να φτάσουν στο αεροδρόμιο. Η μείωση του βάρους του αεροσκάφους αυξάνει την αποδοτικότητα των καυσίμων και μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Εάν κάθε επιβάτης μειώσει τις αποσκευές του κατά ένα μικρό ποσοστό, 1 έως 2 κιλά, οι συνολικές εκπομπές αερίων μειώνονται και αυτές”, συμπληρώνει η κα Στίερ.

Μερικές συμβουλές για τους επιβάτες, ώστε να μειώσουν το βάρος των αποσκευών τους είναι να επιλέξουν ρούχα της ίδιας χρωματικής παλέτας ώστε να μπορούν να συνδυάζουν ευκολότερα μικρότερο αριθμό ρούχων. “Προσπαθήστε να περιορίσετε τον αριθμό των παπουτσιών, προτιμήστε να πάρετε μαζί σας ένα ζευγάρι για την ημέρα, ένα πιο επίσημο για τις βραδινές εξόδους και σαγιονάρες ή αθλητικά παπούτσια για την παραλία. Ακόμη, αγοράστε τα είδη καλλωπισμού στον τόπο του προορισμού σας και προτιμήστε τις μικρές συσκευασίες, έτσι ώστε να μπορέσετε να τις καταναλώσετε και να τις πετάξετε πριν από το ταξίδι του γυρισμού”.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντισταθμίζουν πλέον το αποτύπωμα άνθρακα του ταξιδιού τους. Σήμερα, το 4% των επιβατών που κάνουν κράτηση μέσω του ba.com αντισταθμίζουν το αποτύπωμά τους, υιοθετώντας το πλάνο της British Airways που έχει βασιστεί στις προδιαγραφές του ΟΗΕ για τη μείωση των ρυπογόνων αερίων, το οποίο προσφέρει χρηματοδότηση σε έργα που παράγουν καθαρή ενέργεια σε αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτό ισοδυναμεί με το αντιστάθμισμα 50.000 τόνων άνθρακα ή – διαφορετικά – με την απόσυρση 16.000 μεσαίου μεγέθους αυτοκινήτων. Στόχος της εταιρείας είναι να επιτύχει αύξηση 10% στα προαναφερθέντα επίπεδα.

Η British Airways έχει υιοθετήσει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, εξετάζοντας όλους τους τομείς των λειτουργιών της και ενθαρρύνοντας το προσωπικό της να επικεντρώνεται σε μικρές πράξεις, οι οποίες αν πολλαπλασιαστούν με χιλιάδες ανθρώπους θα συμβάλουν σημαντικά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πρόσφατα, ο κ. Jonathan Counsell, επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος της British Airways, παρουσίασε μια καμπάνια που θα ενθαρρύνει το προσωπικό της εταιρείας να χρησιμοποιεί για τη μετακίνησή του στους χώρους εργασίας ένα από τα πολυάριθμα ποδήλατα της εταιρείας Gocycles, που ήταν διαθέσιμα στη διάρκεια της Εβδομάδας Ποδηλάτου στη Βρετανία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024