Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΧειμερινόςΔυνατότητα επικοινωνίας στο ψηλότερο καταφύγιο της Ελλάδας
Δύο τηλεφωνικές συνδέσεις με δυνατότητα dial-up Internet

Δυνατότητα επικοινωνίας στο ψηλότερο καταφύγιο της Ελλάδας

Στην ανατολική πλευρά του Ολύμπου, στο διάσελο μεταξύ των κορυφών Προφήτης Ηλίας και Τούμπα, το καταφύγιο “Γιώσος Αποστολίδης”, που διαχειρίζεται ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Θεσσαλονίκης, αποτελεί το μοναδικό κτίσμα στη […]

Στην ανατολική πλευρά του Ολύμπου, στο διάσελο μεταξύ των κορυφών Προφήτης Ηλίας και Τούμπα, το καταφύγιο “Γιώσος Αποστολίδης”, που διαχειρίζεται<...> ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Θεσσαλονίκης, αποτελεί το μοναδικό κτίσμα στη χώρα μας σε τέτοιο υψόμετρο. Εκεί, σε υψόμετρο 2.697 μέτρων, υπάρχει πλέον δυνατότητα επικοινωνίας (τηλεφωνία και internet) χάρη στον ΟΤΕ.

Το καταφύγιο, που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, λειτουργεί σε καθημερινή βάση τη θερινή περίοδο, από τέλος Μαΐου μέχρι αρχές Οκτωβρίου, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 80 άτομα. Τη χειμερινή περίοδο, λόγω του υψομέτρου, των μεγάλων αποστάσεων αλλά και της δυσκολίας ανεφοδιασμού & μεταφοράς υλικών, λειτουργεί μόνο κατόπιν συνεννοήσεως για την εξυπηρέτηση οργανωμένων ορειβατικών ομάδων. Το καταφύγιο “Γιώσος Αποστολίδης” καλύπτει βασικές ανάγκες διανυκτέρευσης, θέρμανσης και σίτισης των ορειβατών και επισκεπτών. Όμως, μέχρι σήμερα, η επικοινωνία σε αυτό το υψόμετρο, ακόμη και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, δεν ήταν εφικτή.

Ομάδα τεχνικών του ΟΤΕ από την Κατερίνη και τη Βέροια πραγματοποίησε πορεία 7 και πλέον ωρών στον Όλυμπο, προκειμένου να εγκαταστήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την τηλεφωνοδότηση του καταφυγίου. Σήμερα, λειτουργούν δύο τηλεφωνικές συνδέσεις με δυνατότητα dial-up Internet: μία στον κοινόχρηστο χώρο του καταφυγίου -όπου είναι δυνατή η κλήση προς αριθμό έκτακτης ανάγκης, καθώς και η πραγματοποίηση κλήσεων με τη χρήση χρονοκάρτας- και μία στο χώρο του κυλικείου, ενώ έχει προβλεφθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν έως και 4 τηλεφωνικές συνδέσεις. Μεταξύ των αναγκαίων εργασιών, περιλαμβάνονταν η τοποθέτηση κεραίας, η οποία μοιάζει με τις γνωστές κεραίες της τηλεόρασης, στη στέγη του καταφυγίου, καθώς και στο κτίριο του ΟΤΕ στη Ρητίνη Πιερίας, αφού υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των δύο σημείων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024