Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕγκρίθηκε η συμφωνία κοινού κωδικού μεταξύ Etihad Airways και American Airlines

Εγκρίθηκε η συμφωνία κοινού κωδικού μεταξύ Etihad Airways και American Airlines

Οι αεροπορικοί ταξιδιώτες από τα ΗΑΕ θα έχουν πλέον ευκολότερη πρόσβαση στην Αμερικανική αγορά, αφού εγκρίθηκε η συμφωνία κοινού κωδικού μεταξύ Etihad Airways και American Airlines. Η νέα συμφωνία κοινού […]

Οι αεροπορικοί ταξιδιώτες από τα ΗΑΕ θα έχουν πλέον ευκολότερη πρόσβαση στην Αμερικανική αγορά, αφού εγκρίθηκε η συμφωνία<...> κοινού κωδικού μεταξύ Etihad Airways και American Airlines.

Η νέα συμφωνία κοινού κωδικού τέθηκε σε ισχύ την προηγούμενη εβδομάδα και συμπίπτει με την έναρξη των πτήσεων της Etihad Airways προς το Σικάγο, στις 2 Σεπτεμβρίου, 2009.

Αυτή η συμφωνία κοινού κωδικού συμβάλλει στην περαιτέρω επέκταση των παγκοσμίων δικτύων και των δύο αεροπορικών εταιρειών, συνδέοντας το Aμπου Ντάμπι με σημαντικές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπως την Ουάσινγκτον, το Λος Aντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και το Χιούστον.

Η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό “ΕΥ” σε έναν αριθμό υπερατλαντικών πτήσεων που πραγματοποιούνται από τον μεταφορέα των ΗΠΑ στην Ευρώπη, καθώς και σε επιλεγμένες εγχώριες πτήσεις που πραγματοποιούνται από την American Airlines πέραν της Νέας Υόρκης και του Σικάγο.

Αντίστοιχα, η American Airlines θα τοποθετήσει τον κωδικό της “AA” σε πτήσεις που πραγματοποιούνται από την Etihad Airways μεταξύ του Aμπου Ντάμπι και της Νέας Υόρκης, του Σικάγο, του Παρισιού, του Δουβλίνου, της Φρανκφούρτης, του Μάντσεστερ και του Μιλάνου.

Τα εσωτερικά δρομολόγια της American Airlines στις ΗΠΑ που καλύπτονται από τη νέα συμφωνία κοινού κωδικού, θα περιλαμβάνουν αρχικά πτήσεις μεταξύ Νέας Υόρκης και Ουάσινγκτον, Λος Aντζελες και Σαν Φρανσίσκο, καθώς και πτήσεις μεταξύ Σικάγο και Ουάσινγκτον, Λος Aντζελες, Σαν Φρανσίσκο και Χιούστον.

Τα υπερατλαντικά δρομολόγια περιλαμβάνουν πτήσεις της American Airlines που συνδέουν τις πόλεις: Παρίσι με Βοστόνη, Σικάγο και Μαϊάμι / Δουβλίνο με Σικάγο / Φρανκφούρτη με Ντάλας-Fort Worth / Μάντσεστερ με Σικάγο και Μιλάνο με Νέα Υόρκη.

Οι ταξιδιώτες που πραγματοποιούν ταξίδια με ανταπόκριση με τους δύο αυτούς αερομεταφορείς, θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα απλό εισιτήριο για το ταξίδι τους και να απολαύσουν τη δυνατότητα να παραδώσουν (check in) τις αποσκευές τους απΆ ευθείας για τον τελικό προορισμό τους.

Προς το παρόν, η Etihad Airways πετάει σε δύο προορισμούς στη Β.Αμερική: στη Νέα Υόρκη και στο Τορόντο του Καναδά, ενώ θα ξεκινήσει πτήσεις προς το Σικάγο από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, 2009. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται αρχικά τρεις φορές την εβδομάδα και από τη Κυριακή 1 Νοεμβρίου θα διεξάγεται έξι φορές την εβδομάδα, πριν γίνει καθημερινό από την 1η Ιανουαρίου του 2010.

Η American Airlines αυτή την στιγμή πετάει από Νέα Υόρκη προς Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Μιλάνο, Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη και Ζυρίχη / από Σικάγο προς Βρυξέλλες, Δουβλίνο, Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μόσχα, Νέο Δελχί, Παρίσι και Ρώμη / από Μαϊάμι προς Λονδίνο, Μαδρίτη και Παρίσι / από Ντάλας –Fort Worth προς Λονδίνο, Μαδρίτη, Παρίσι και Φρανκφούρτη / από Λος Aντζελες προς Λονδίνο / και από Ράλεϊχ-Ντούρχαμ προς Λονδίνο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024