Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣυνάντηση της Β. Σχοιναράκη με το δήμαρχο Καστελλίου για το νέο αεροδρόμιο
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου

Συνάντηση της Β. Σχοιναράκη με το δήμαρχο Καστελλίου για το νέο αεροδρόμιο

Με το δήμαρχο Καστελλίου κ. Μανώλη Σμυρνάκη και φορείς της περιοχής συναντήθηκε η νομάρχης Ηρακλείου, κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη στο Νομαρχιακό Μέγαρο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου κ. Γιώργος Αλεξάκης

Με το δήμαρχο Καστελλίου κ. Μανώλη Σμυρνάκη και φορείς της περιοχής συναντήθηκε η νομάρχης Ηρακλείου, κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη<...> – Ηλιάκη στο Νομαρχιακό Μέγαρο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου κ. Γιώργος Αλεξάκης, αντινομάρχες και ο γενικός γραμματέας της Νομαρχίας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σμυρνάκης συζήτησε με τη νομάρχη για την πορεία των θεμάτων που αφορούν στην υλοποίηση του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Κρήτης με έδρα το Καστέλλι, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την εξέλιξη των διαδικασιών από την κεντρική εξουσία και το Υπουργείο Πε.Χω.Δε.

Η κα Σχοιναράκη επισήμανε ότι πρόκειται για σημαντικό έργο που θα ενισχύσει τις μεταφορές, και αφορά σε ολόκληρο το νησί. Υπογράμμισε ότι σε άμεση συνάρτηση με το αεροδρόμιο βρίσκεται ένα ολόκληρο πλέγμα υλοποίησης έργων υποδομής, που θα δώσουν νέα πνοή ανάπτυξης στο νησί και θα διασφαλίζουν αρκετά οφέλη για τις περιοχές γύρω από τις οποίες θα υλοποιηθεί το έργο. Συγκεκριμένα, η κα Σχοιναράκη δήλωσε:

“Η Νομαρχιακή Αρχή από την πρώτη στιγμή έδειξε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει απέναντι στο πολύ μεγάλο θέμα που λέγεται Διεθνές Αεροδρόμιο Κρήτης με έδρα το Καστέλλι. Μέσα σε αυτή τη λογική συνεχίζουμε να λειτουργούμε, μετά και από ομόφωνες διαδικασίες του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Κρήτης με έδρα το Καστέλλι αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο υποδομής, που θα ενισχύσει τις μεταφορές στην Κρήτη. Ένα τέτοιο θέμα δε μπορεί κανείς να το κλείσει σε στενά περιθώρια. Είναι ένα θέμα περιφερειακό, ένα θέμα εθνικό θα έλεγα, αν κρίνουμε από το κόστος του έργου. Όπως έχουμε επισημάνει πάρα πολλές φορές θα πρέπει να υπάρχει γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση προς το αεροδρόμιο από όλα τα σημεία όχι μόνο του νομού αλλά ολόκληρης της Κρήτης. Έχουμε λοιπόν υποχρέωση να συνεχίσουμε να διεκδικούμε όλο εκείνο το δίκτυο των έργων που είναι αναγκαία για να ενισχύσουν αυτό το σπουδαίο έργο υποδομής και να δώσουν μια διαφορετική πορεία ανάπτυξης για ολόκληρο το νησί.

Παράλληλα πρέπει να διασφαλιστεί ότι στις περιοχές που σηκώνουν το βάρος αυτής της υποδομής, θα έχουμε τα όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα για τους πολίτες και ταυτόχρονα αρκετά οφέλη. Όλα αυτά μπορούμε να τα διασφαλίσουμε μέσα από τη συνεργασία με το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Δεν έχουμε δικαίωμα να κλείσουμε ένα τέτοιο σπουδαίο θέμα σε στενά περιθώρια ή σε οποιεσδήποτε άλλες προσωπικές ή πολιτικές σκοπιμότητες.

Οι πολίτες έχουν μια αγωνία για την πορεία των θεμάτων, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση από το Υπουργείο. Αυτήν την ενημέρωση μέχρι τώρα -τουλάχιστον για τα ζητήματα που έχουν φτάσει στο Νομαρχιακό Συμβούλιο- την είχε αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου. Εμείς ως Νομαρχιακή Αρχή θα συνεχίσουμε διατηρούμε το σημαντικό ρόλο που έχουμε από το θεσμικό πλαίσιο και να ανταποκρινόμαστε στην ευθύνη που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες του νομού μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024