Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣικάγο: Ο δεύτερος προορισμός της Etihad στις ΗΠΑ
Τρεις πτήσεις την εβδομάδα προς το Σικάγο

Σικάγο: Ο δεύτερος προορισμός της Etihad στις ΗΠΑ

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ξεκίνησε πτήσεις από την έδρα της στο Aμπου Ντάμπι προς το Σικάγο των ΗΠΑ. Η πρώτη πτήση EY151 απογειώθηκε την […]

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ξεκίνησε πτήσεις από την έδρα της στο<...> Aμπου Ντάμπι προς το Σικάγο των ΗΠΑ. Η πρώτη πτήση EY151 απογειώθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και προσγειώθηκε 14 ώρες αργότερα στο OΆHare International Airport στο Σικάγο.

Για την πρώτη πτήση, η Etihad χρησιμοποίησε το Airbus A340-600 με την εμφάνιση Formula 1, ενώ πυροσβεστικά οχήματα του OΆHare αεροδρομίου δημιούργησαν τη γνωστή “αψίδα νερού” κατά την άφιξη του αεροσκάφους στον αεροδιάδρομο, λίγο πριν σταματήσει στον Αεροσταθμό 5. Με την έναρξη των πτήσεων για Σικάγο – τον τρίτο προορισμό της Etihad στη Β. Αμερική μετά τη Νέα Υόρκη και το Τορόντο – ο συνολικός αριθμός των προορισμών του παγκοσμίου δικτύου της εταιρείας φτάνει τους 55.

O James Hogan, γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι για την έναρξη των πτήσεων προς το Σικάγο, τον τρίτο μεγαλύτερο προορισμό μας στη Β. Αμερική. Το Σικάγο θα αποτελέσει κομβικό σημείο του παγκόσμιου δικτύου πτήσεών μας, όπου αναμένουμε μεγάλη επιβατική κίνηση από πόλεις του δικτύου μας στη Μέση Ανατολή και την Ινδία. Ο νέος στόλος της Etihad, με ενεργειακά αποδοτικά αεροσκάφη όσον αφορά στα καύσιμα, μάς επιτρέπει να πραγματοποιούμε πτήσεις προς ιδιαίτερα μακρινούς προορισμούς, όπως το Σικάγο και ταυτόχρονα να παρέχουμε στους πελάτες μας σε όλες τις καμπίνες την πιο πολυτελή εναέρια εμπειρία που μπορεί να προσφερθεί από αεροπορική εταιρεία”.

Ο Richard Olson, ο πρέσβης των ΗΠΑ στα ΗΑΕ, δήλωσε: “Η έναρξη αυτών των πτήσεων, στα πλαίσια των ισχυρών δεσμών μεταξύ των ΗΑΕ και των ΗΠΑ, είναι άλλη μια απόδειξη της δυνατής και αναπτυσσόμενης εμπορικής σχέσης μεταξύ των δύο κρατών”.

Με την έναρξη των τριών πτήσεων την εβδομάδα προς το Σικάγο, η Etihad Airways πετάει συνολικά προς τη Β. Αμερική 13 φορές την εβδομάδα: καθημερινά προς τη Νέα Υόρκη (JFK) και τρεις φορές την εβδομάδα προς το Τορόντο του Καναδά. Οι πτήσεις προς Β. Αμερική θα αυξηθούν σε 16 την εβδομάδα, όταν στο τέλος του Οκτωβρίου, οι πτήσεις προς Σικάγο θα πραγματοποιούνται 6 φορές την εβδομάδα.

Τον Ιούλιο, η Etihad και η American Airlines ανακοίνωσαν μια ευρεία συμφωνία κοινού κωδικού. Ο κωδικός “EY” εμφανίζεται πλέον σε επιλεγμένες πτήσεις εσωτερικού και σε διεθνείς πτήσεις που πραγματοποιούνται από την American, και αντίστοιχα ο κωδικός “ΑΑ” εμφανίζεται στις πτήσεις της Etihad προς τη Β. Αμερική και την Ευρώπη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024