Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΟι ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές τιμές αυξάνονται για πρώτη φορά μετά το Μάιο 2009
Οι τιμές αυξήθηκαν και στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Οι ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές τιμές αυξάνονται για πρώτη φορά μετά το Μάιο 2009

Μετά από μια σταθερή μείωση των τιμών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Σεπτέμβριο αυξήθηκαν οι ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές τιμές κατά μέσο όρο 13 τις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σχεδόν σε όλες τις δημιφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις παρατηρήθηκε αύξηση στις ξενοδοχειακές τιμές…

Μετά από μια σταθερή μείωση των τιμών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Σεπτέμβριο αυξήθηκαν οι ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές<...> τιμές κατά μέσο όρο 13 τις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σχεδόν σε όλες τις δημιφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις παρατηρήθηκε αύξηση στις ξενοδοχειακές τιμές. Το Παρίσι, η Βενετία και η Στοκχόλμη παρουσιάζουν τις υψηλότερες τιμές για αυτή τη χρονιά. Η Ισπανία είναι η μοναδική πόλη όπου οι τιμές συνεχίζουν να πέφτουν. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tHPI trivago Hotel Price Index), τα οποία δημοσιεύονται κάθε μήνα από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr.

Ο Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago δείχνει πως ο μέσος όρος τιμών το Σεπτέμβριο για ένα δίκλινο δωμάτιο είναι 120 ευρώ, 13 τις εκατό ακριβότερα από τον προηγούμενο μήνα. Αυτό δείχνει καθαρή αύξηση των τιμών στην ξενοδοχειακή βιομηχανία για πρώτη φορά μετά το Μάιο, όπου και ξεκίνησε η πτώση των τιμών. Παρά το γεγονός ότι οι ξενοδοχειακές τιμές το Σεπτέμβριο του 2009 είναι περίπου 10% χαμηλότερες από την περυσινή χρονιά, παρατηρήθηκε και το 2008 σημαντική αύξηση τιμών από τον Αύγουστο στο Σεπτέμβριο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο μήνας Σεπτέμβριος είναι πολύ διάσημος μήνας για διακοπές σε διάφορες πόλεις.

Οι τιμές αυξήθηκαν και στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Ανάμεσα στις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, αύξηση παρατηρήθηκε και και στις τιμές των ξενοδοχείων της Αθήνας και μάλιστα κατά 20 ευρώ. Ακολουθεί το Βερολίνο, όπου η διαμονή το Σεπτέμβριο σε ένα δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 113 ευρώ και το Λονδίνο, στο οποίο οι τιμές σκαρφάλωσαν στα 153 ευρώ ανα βραδιά. Στην πόλη του Aμστερνταμ οι τιμές παρέμειναν σταθερές, ενώ στο Εδιμβούργο παρατηρείται θεαματική αύξηση στις τιμές κατά 47%.

Εκθέσεις και διάφορες εκδηλώσεις εκτινάζουν τις τιμές των ξενοδοχείων στην Ευρώπη

Σε 43 από τις 50 πόλεις που βρίσκονται στη λίστα tHPI της trivago οι τιμές έχουν ανέβει σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η ακριβότερες ευρωπαϊκές μητροπόλεις είναι η Γενέβη (209 ευρώ), η Βενετία (199 ευρώ) και η Στοκχόλμη (170 ευρώ). Οι πόλεις που μόλις αναφέρθηκαν έφτασαν στο υψηλότερό τους επίπεδο αυτή τη χρονιά. Μια προφανής αύξηση στις τιμές σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα παρουσιάστηκε και σε κάποιες ιταλικές μητροπόλεις: στο Μιλάνο οι τιμές έφτασαν τα 164 ευρώ (62% αύξηση), στη Βενετία παρουσιάστηκε αύξηση 43% (199 ευρώ) και στη Ρώμη παρατηρήθηκε αύξηση 39% (155 ευρώ). Παράλληλα με την αύξηση της τουριστικής κίνησης το Σεπτέμβριο στις πόλεις αυτές, ευθύνη για την αύξηση των τιμών έχουν και οι μεγάλες εκθέσεις και οι διάφορες εκδηλώσεις. Για παράδειγμα, στο Μιλάνο οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν το Fashion Week, ενώ στη Βενετία διαδραματίζεται μέσα στην περίοδο του Σεπτεμβρίου το διεθνές φεστιβάλ ταινίας. Γενικότερα, οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ιταλία έχουν αυξηθεί κατά 8 τις εκατό συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Η Ισπανία αποτελεί εξαίρεση: οι τιμές διανυκτέρευσης είναι έως και 7% φθηνότερες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Τα πιο φτηνά δωμάτια στην Ευρώπη βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Γρανάδα (73 ευρώ), στην Κρακοβία (75 ευρώ) και στη Βαλέντσια (80 ευρώ).

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago.gr δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται στις 40.000 καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago. Η trivago αποθηκεύει τις έρευνες κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024