Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

"Αγρόκτημα Αμφίκαια": Μία νέα πρόταση ήπιου εναλλακτικού τουρισμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Ιούλιος 1999, 00:00

Το θεσσαλικό άλογο και άλλες ελληνικές φυλές χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον ιππικό τουρισμό στο "Αγρόκτημα Αμφίκαια"
Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, το "Αγρόκτημα Αμφίκαια" θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες επέκτασης του και θα μπορεί έτσι να φιλοξενήσει από 40-60 άτομα στα νέα του σπίτια, κτισμένα αποκλειστικά από πέτρα και ξύλο.
Η πρόταση του αγροτουρισμού του "Αγροκτήματος Αμφίκαια" έχει εγκριθεί ως πιλοτική στα πλαίσια του προγράμματος LEADER II της ευρύτερης περιοχής για δημιουργία πυρήνα σπιτιών που θα φιλοξενούν μέχρι 60 άτομα, χώρου πολλαπλών χρήσεων, καθώς επίσης δύο βοηθητικών χώρων και ενός χώρου εκμάθησης ιππασίας για ιππικό τουρισμό.
Το αειφόρο αυτό ελληνικό αγρόκτημα αποτελεί ένα νέο τουριστικό προϊόν εναλλακτικής μορφής, όπως ανέπτυξε στο TravelDailyNews ο ιδιοκτήτης του και εμπνευστής της ιδέας κ. Κωνσταντίνος Μώρος.
Το "Αγρόκτημα Αμφίκαια" μπορεί να αποτελέσει έναν άριστο πόλο έλξης τουριστών -ιδιαίτερα των αστικών κέντρων- οι οποίοι παράλληλα με το κλασικό πρόγραμμα των διακοπών τους, θα μπορούν για λίγες μέρες να νιώσουν τον ελληνικό τρόπο ζωής στην ύπαιθρο, με δραστηριότητες απόλυτα εναρμονισμένες και φιλικές προς τη φύση.
Το "Αγρόκτημα Αμφίκαια" βρίσκεται στην περιοχή της Αμφίκλειας της Φθιώτιδας και απέχει 160 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 22 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, και 50 χιλιόμετρα από την Λαμία, την Αράχωβα, και τους Δελφούς.
Στο "Αγρόκτημα Αμφίκαια" προς το παρόν είναι δυνατόν να φιλοξενηθούν ομάδες ως 17 άτομα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία. Ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι πολλαπλάσιος όταν πρόκειται για κατασκήνωση ή ημερήσια εκδρομή.
Το κτήμα έχει έκταση 200 στρέμματα, με κλίση εδάφους 10%, με αμυγδαλιές, αχλαδιές, κήπους, άλλα δέντρα και σπάνια είδη θάμνων. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν ελεύθερα και χωρίς κίνδυνο, να κάνουν ποδήλατο ή ιππασία με αποκλειστικά ελληνικά άλογα, να καλλιεργήσουν τους κήπους και γενικά για όσες μέρες μείνουν να νιώσουν ότι έχουν το δικό τους αγρόκτημα.
Στο κτήμα υπάρχει επίσης ένα μικρό συγκρότημα 2 παραδοσιακών σπιτιών, στάβλοι με άνεση χώρου για τα ζώα, με πέντε άλογα της Θεσσαλικής φυλής για περιπατητική ιππασία με σύγχρονο εξοπλισμό, πέντε άλογα της φυλής της Σκύρου και πολλά άλλα ζώα ελληνικών φυλών.
Στο "Αγρόκτημα Αμφίκαια" γίνεται βιολογική γεωργία και έτσι δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας που στοχεύει στις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος και προστατεύει από τη ρύπανση που προκαλεί η συμβατική γεωργία.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top