Ο σεφ David Bouley είναι γνώστης και χρήστης των καλύτερων εποχιακών συστατικών, έχει μεγάλη λατρεία στα πατροπαράδοτα ιαπωνικά μαχαίρια και “ερωτεύτηκε” την κουζίνα Molteni της Electrolux στη δεκαετία του `70, […]
Ο σεφ David Bouley είναι γνώστης και χρήστης των καλύτερων εποχιακών συστατικών, έχει μεγάλη λατρεία στα πατροπαράδοτα<...> ιαπωνικά μαχαίρια και “ερωτεύτηκε” την κουζίνα Molteni της Electrolux στη δεκαετία του `70, όταν εκπαιδεύτηκε στη Γαλλία Σήμερα, τις έχει ως επίκεντρο των κουζινών στα εστιατόριά του.
Μία νησίδα τελείως ανεξάρτητη, αεροστεγής με κουζίνες που είναι εξοπλισμένες με ότι χρειάζεται ένα εστιατόριο. “Πολύ-κουζίνα”: Ηλεκτρικές εστίες, με απόλυτη ακρίβεια στους βαθμούς της θερμότητας. Θερμαντικές επιφάνειες για τα φορητά steamer, ζώνες μαγειρικής με διαφορετικές θερμοκρασίες από σιγοβράσιμο έως τις πιο δυνατές θερμοκρασίες. Καυστήρες με μόνωση firebrick και χώρο για διατήρηση νερού στο κάτω μέρος, για να διατηρηθούν υγρές οι τροφές. Χώροι για αποθήκευση όλων των απαραίτητων υλικών και σκευών, από γαρνιτούρες για την διακόσμηση των πιάτων έως και σάλτσες, χώρους για το τεμαχισμό των λαχανικών και κυριολεκτικά “το κάθε τι” στο κατάλληλο σημείο. Όλες οι απαιτήσεις για τις διάφορες λειτουργίες της μαγειρικής είναι δυνατόν να καλυφθούν με μία χειροποίητη, προσωπικής επιλογής κατασκευή Molteni.
Ο σεφ Bouley άρχισε μια συνομιλία με τους σχεδιαστών της γαλλικής εταιρείας, με σκοπό το μπλοκ αυτό να πραγματοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του, όπως το θέλει ο διάσημος σεφ. Τα σχέδια αυτά εκτελέστηκαν με όλες τις προσωπικές λεπτομέρειες από τους δεξιοτέχνες κατασκευαστές στο γαλλικό χωριό Saint Vallier. Η προσθήκη μιας Molteni σε οποιαδήποτε κουζίνα είναι ένας άθλος από μόνος του, και πολλοί θα έλεγαν ότι η κουζίνα εξελίσσεται γύρω από τα μηχανήματα μαγειρικής και όχι το αντίστροφο.
Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.