Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΠ.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ.: Απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου
Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοων Σκαφών

Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ.: Απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοων Σκαφών στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Ο πρόεδρος της Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ. κ. Θανάσης Χηνόπουλος, στην εναρκτήρια ομιλία…

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοων<...> Σκαφών στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Ο πρόεδρος της Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ. κ. Θανάσης Χηνόπουλος, στην εναρκτήρια ομιλία του προς την συνέλευση αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τα επαγγελματικά – τουριστικά ημερόπλοια και στις εξελίξεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα ως προς τις προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου, και ιδιαίτερα:
α) τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη δραστηριότητα των ημερόπλοιων μέσω της συμμετοχής της Ένωσης στην Επιτροπή Θαλάσσιου Τουρισμού, την οποία σκοπεύει να συστήσει άμεσα η υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας & Ανταγωνιστικότητας κα Λούκα Κατσέλη
β) την ενίσχυση των ημερόπλοιων μέσω του αιτήματος ένταξής τους στις επιλέξιμες δραστηριότητες του ΕΣΠΑ που ήδη εξετάζεται θετικά από τα αρμόδια υπουργεία
γ) την ενδυνάμωση της φωνής του κλάδου με την συμμετοχή εκπροσώπου της ΠΕΝΕΤΗΣ στο Δ.Σ. της νεοσύστατης “Ένωσης Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας”
δ) την κατάργηση των άδικων επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί στο ναύλο των Ημεροπλοίων.
ε) τη συμμόρφωση της ελληνικής με την ευρωπαϊκή νομοθεσία στα θέματα των πληρωμάτων σε σχέση τόσο με τα κριτήρια ασφαλούς επάνδρωσης όσο και με τη δυνατότητα ναυτολόγησης κοινοτικών ναυτικών, ιδιαίτερα στα κατώτερα πληρώματα.

Ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη για ειδικά θέματα που απασχολούν τους κατά τόπους πλοιοκτήτες και επισημάνθηκε για άλλη μια φορά ότι, μετά από αρκετά χρόνια στασιμότητας και απραξίας ως προς την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των ημερόπλοιων, είναι πλέον καιρός αλλά και η τελευταία ευκαιρία να αναλάβει η Πολιτεία τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα σε πρωτοβουλίες για την επίλυσή τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024