Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΑλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά το θαλάσσιο τουρισμό
Συνάντηση ΣΙΤΕΣΑΠ με Λ. Κατσέλη

Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά το θαλάσσιο τουρισμό

Η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη συναντήθηκε την 1η Δεκεμβρίου με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Aνευ Πληρώματος και συζήτησαν θέματα του κλάδου. Στην υπουργό […]

Η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη συναντήθηκε την 1η Δεκεμβρίου με εκπροσώπους του<...> Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Aνευ Πληρώματος και συζήτησαν θέματα του κλάδου. Στην υπουργό τέθηκαν το θέμα της έκτακτης εισφοράς και των τελών κυκλοφορίας στα σκάφη αναψυχής, η αναβάθμιση των επαγγελματικών σκαφών μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου που αφορά το θαλάσσιο τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η υπουργός ενημέρωσε επίσημα την αντιπροσωπεία του ΣΙΤΕΣΑΠ ότι δόθηκε παράταση στην εφαρμογή του νόμου για την έκτακτη εισφορά και τα τέλη κυκλοφορίας έως τον Απρίλιο του 2010, ώστε έως τότε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες (τροποποίηση του νόμου) από το υπουργείο για την απαλλαγή των επαγγελματικών σκαφών από την έκτακτη εισφορά και τα τέλη κυκλοφορίας. Τόσο η έκτακτη εισφορά όσο και τα τέλη κυκλοφορίας θα επιβληθούν στα σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης.

Η υπουργός επιβεβαίωσε την απόφαση της Κυβέρνησης για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά το θαλάσσιο Τουρισμό και προς αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να συσταθεί επιτροπή στην οποία θα συμμετέχει αντιπροσωπία του ΣΙΤΕΣΑΠ. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2010.

Επίσης, δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημα για τη διευθέτηση τεχνικών ζητημάτων που θα διευκολύνει την αναβάθμιση των επαγγελματικών σκαφών μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και τέλος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΙΤΕΣΑΠ για την οριστική διευθέτηση των διαδικασιών για τις οποίες είχε παρατηρηθεί μικρή καθυστέρηση στις υπηρεσίες του πρώην ΥΕΝ, λόγω της συγχώνευσης των υπουργείων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024