Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΠροβληματικές μέρες για τα δρομολόγια του Eurostar
Απεργίες από τους Βρετανούς μηχανοδηγούς και σφοδρές χιονοπτώσει

Προβληματικές μέρες για τα δρομολόγια του Eurostar

Περίπου 70 Βρετανοί μηχανοδηγοί της σιδηροδρομικής γραμμής Eurostar που διασχίζει τη σήραγγα της Μάγχης προκήρυξαν την περασμένη Παρασκευή 48ωρη απεργία, τα δρομολόγια όμως εκτελέστηκαν κανονικά. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι […]

Περίπου 70 Βρετανοί μηχανοδηγοί της σιδηροδρομικής γραμμής Eurostar που διασχίζει τη σήραγγα της Μάγχης<...> προκήρυξαν την περασμένη Παρασκευή 48ωρη απεργία, τα δρομολόγια όμως εκτελέστηκαν κανονικά. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι οδηγοί, οι οποίοι ανήκουν στο συνδικάτο Aslef, διαμαρτύρονται, διότι, καθώς μειώνεται η ισοτιμία της βρετανικής λίρας έναντι του ευρώ, οι αποδοχές τους είναι μικρότερες από εκείνες των Γάλλων και Βέλγων συναδέλφων τους, οι οποίοι αμείβονται σε ευρώ.

Η ιδιαίτερα δημοφιλής σιδηροδρομική γραμμή Eurostar που συνδέει Λονδίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες, γνωρίζει εξαιρετικά αυξημένη κίνηση την περίοδο των εορτών. Το συνδικάτο έχει ήδη προειδοποιήσει για μία ακόμη 48ωρη απεργία στις 26 και 27 Δεκεμβρίου, αλλά σύμφωνα με εκπρόσωπο της Eurostar, τα δρομολόγια είναι πιθανότερο να διαταραχθούν από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και όχι από την απεργία. Για του λόγου το αληθές, περισσότεροι από 2.000 ταξιδιώτες πέρασαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο μπλοκαρισμένοι μέσα στο τούνελ της Μάγχης, ορισμένοι χωρίς τροφή και νερό, παγωμένοι από το κρύο -λόγω της βλάβης και των πέντε τρένων της εταιρείας, που οφείλονται στις εξαιρετικά μικρές θερμοκρασίες- πριν καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους. Ορισμένοι ταξιδιώτες έκαναν και πάνω από 15 ώρες για να απεγκλωβιστούν από το τούνελ, αφού τα πέντε τρένα που εκτελούν το δρομολόγιο Παρίσι -Λονδίνο ακινητοποιήθηκαν με βλάβες λόγω του πυκνού χιονιού στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας και το άνοιγμα του τούνελ γινόταν σταδιακά και με μεγάλη δυσκολία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024